Arhiv novic 22.05.2023

Olimpija bo izzvala Partizan, ki je pred 14.000 gledalci izločil Studentski centar

RTV Slovenija 22.05.2023
Košarkarji Partizana so na odločilni tretji tekmi četrtfinala Lige ABA pred več kot 14.000 gledalci v Štark Areni premagali Studentski centar iz Podgorice s 112:83. Izbranci Andreja Žaklja so odlično odigrali prvi dve tekmi in bili na pragu… »

»Robert Golob je blago obetal, da imamo opraviti z inteligentnim vizionarjem«

Mladina 22.05.2023
Zgodovinarka Mateja Ratej poudarja, da je množenje sovraštva v medosebnih odnosih vselej zanesljiv znak rasti socialne in siceršnje družbene neenakosti. Izšla je posebna edicija prispevkov k razumevanju časa. Mladinine ALTERNATIVE 2023 tokrat z… »

Zakaj osamosvojiteljem ne dovolimo, da bi se osamosvojili?

Mladina 22.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Leta minevajo in vedno težje razumem, zakaj osamosvojiteljem ne dovolimo, da bi se osamosvojili. Ne razumem, zakaj jim vztrajno preprečujemo, da bi se odcepili od nas in naše zgodovine, zakaj jih želimo na vsak način zadržati znotraj… »

»Florida je odkrito sovražna do temnopoltih in LGBTQ oseb«

Mladina 22.05.2023
Največja organizacija temnopoltih v ZDA svari pred potovanjem na Florido. Največja in najstarejša organizacija temnopoltih v ZDA NAACP je izdala opozorilo pred obiski Floride zaradi "odkrito sovražnega" vodstva zvezne države do temnopoltih. NAACP… »

Kronika PP Domžale: Drzna tatvina denarja, goljufija pri prodaji avta, medvrstniško nasilje

Domžalec 22.05.2023
Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali drzno tatvino denarja iz stanovanjske hiše, tatvino goriva in tatvino alkoholne pijače v enem izmed domžalskih lokalov. Obveščeni so bili o kaznivem dejanju goljufije in medvrstniškem nasilju na… »

Konec neznank, košarkarji Cedevite Olimpije vedo, s kom v polfinalu

Delo 22.05.2023
Beograjski Partizan je tekmec slovenskega predstavnika v ligi Aba Cedevite Olimpije v polfinalu regionalnega tekmovanja. Beograjski Partizan je tekmec slovenskega predstavnika v ligi Aba Cedevite Olimpije v polfinalu regionalnega tekmovanja. V odločilni… »

Berlinski župan zavrača uporabo spolno nevtralnih izrazov: "Tega se nismo učili v šoli"

RTV Slovenija 22.05.2023
Novi konservativni berlinski župan Kai Wegner je dejal, da v svojem uradu ne misli uporabljati spolno nevtralnih izrazov, in vztraja, da si želi uporabljati jezik, "ki ga lahko vsak razume". 50-letni Wegner, ki je postal župan nemške prestolnice… »

Umrl je irski igralec Ray Stevenson

RTV Slovenija 22.05.2023
Umrl je irski igralec Ray Stevenson, ki je igral negativca v epopeji RRR, asgardskega bojevnika v franšizi Thor in vojščaka 13. legije v HBO-jevi seriji Rim. Star je bil 58 let. Ray Stevenson je umrl v nedeljo, je za medije povedal njegov predstavnik… »

Bodo uzakonili prepoved predstav lipicancev?

Dnevnik 22.05.2023
Poslanke in poslanci bodo danes opravili splošno razpravo o razvpitem poslanskem predlogu novele zakona o zaščiti živali. Če bo sprejet v predlagani obliki, najverjetneje pomeni konec predstav dresurnega jahanja v Lipici, pasjih in mačjih razstav… »

Gorazd Štangelj: Konec monotonosti, prihaja pravi Giro

Delo 22.05.2023
Slovenski športni direktor pri Bahrainu Victoriousu se s Carusom podaja v bitko proti Rogliču in Thomasu. V nadaljevanju preberite: V Sloveniji ne boste našli sogovornika z več izkušnjami z Gira, kot jih ima Gorazd Štangelj. Novomeščan, ki se je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem