Arhiv novic 22.05.2023

Grčija po volilni zmagi konservativcev na poti k novim volitvam

Delo 22.05.2023
Stranki je zmanjkalo nekaj sedežev za večino, s katero bi lahko vladala sama, Micotakis je že včeraj namignil na zavrnitev možnosti oblikovanja koalicije. Kljub prepričljivi zmagi konservativne stranke Nova demokracija premiera Kiriakosa Micotakisa… »

Takšno vreme nas čaka v naslednjih dveh tednih

Zurnal24 22.05.2023
"Od vzhoda priteka toplejši in vedno bolj suh zrak. Tak tip vremena se bo nadaljeval globoko v junij," se glasi Srednjeročna napoved na Ciklon.si. "Danes in jutri bo povečini sončno. Danes bo verjetnost za krajevne padavine majhna, jutri popoldne pa… »

Kaja Juvan izgubila kar 90 mest

SiolNET 22.05.2023
Na ženski teniški lestvici WTA ni prišlo do sprememb pri vrhu. Številka 1 ostaja Poljakinja Iga Swiatek. Druga je Belorusinja Arina Sabalenka. Od Slovenk je najvišje na 110. mestu Tamara Zidanšek, ki je ohranila svojo pozicijo. Je pa opazen zdrs po… »

Svetlobna gverila / Virtualni svet in človekova duševnost

Mladina 22.05.2023
Kompleksna izkušnja sodobnega življenja. Pred ljubljansko Galerijo Vžigalica bodo danes, 22. maja ob 21.30 odprli 17. mednarodni festival svetlobne umetnosti Svetlobna gverila, ki se tokrat osredotoča na vprašanje prostora in njegove tematizacije v… »

AVK podal soglasje Shellu za prevzem dela črpalk MOL-a in OMV-ja

RTV Slovenija 22.05.2023
Agencija za varstvo konkurence ne nasprotuje Shell Adrii pri prevzemu 39 bencinskih servisov družb MOL in OMV Slovenija. To je pogoj, da lahko MOL konča prevzem OMV Slovenija. Koncentracija je skladna s pravili konkurence, je na svojih spletnih straneh… »

Foo Fightersi po smrti Taylorja Hawkinsa predstavili novega bobnarja

RTV Slovenija 22.05.2023
Ameriški rockerji Foo Fighters so po smrti Taylorja Hawkinsa marca lani zdaj končno predstavili svojega novega bobnarja – to je postal Josh Freese, dolgoletni prijatelj frontmana Dava Grohla. Skupina je novico sporočila v nedeljskem prenosu v živo… »

Zunanje ministrstvo obsodilo fašistični pozdrav v Trstu

Primorske 22.05.2023
Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je danes obsodilo petkov fašistični pozdrav v Trstu. Kot so še tvitnili na ministrstvu, se bodo tako kot v preteklosti tudi v prihodnje vedno odzvali na tovrstna dejanja, še posebej če bodo usmerjena… »

Zakaj se podjetja v več kot 100 državah sveta odločajo za slovenske solarne module?

Dnevnik 22.05.2023
Nadpovprečen izplen in dolga življenjska doba solarnih modulov ter najvišja merila kakovosti so tisto, kar slovenski BISOL kot največjega pravega evropskega proizvajalca solarnih modulov dviguje v sam svetovni vrh solarne industrije Energetska… »

Juventus zdrsnil na sedmo mesto po odbitku desetih točk in polomu v Empoliju

RTV Slovenija 22.05.2023
Športno razsodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je Juventusu zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih odvzelo deset točk. Stara dama je z drugega padla na sedmo mesto v Serie A. Nogometni velikan iz Torina po današnji kazni nima… »

Darko Jorgić ne popušča: zanesljivo tudi prek Portugalca

Delo 22.05.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v tretji krog v posamični konkurenci. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem