Arhiv novic 23.05.2023

Vlada in sindikati o načinu nadaljevanja pogajanj, vsebinski predlogi prihodnji teden

SiolNET 23.05.2023
Vlada in sindikati javnega sektorja so se danes dogovorili o načinu nadaljevanja pogajanj o plačnem sistemu in odpravi nesorazmerij, ki sledi vladnemu oblikovanju delovnih skupin. Vsebinska razprava sledi prihodnji teden, vlada je napovedala… »

ESČP Romunijo obsodilo zaradi kršitev pravic istospolnih parom

Primorske 23.05.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes odločilo, da Romunija krši pravice istospolnih oseb, saj ne priznava njihovih partnerstev. Odločitev je sprejelo s petimi glasovi za in dvema proti. Navedlo je, da Romunija krši osmi člen… »

Pet finalistov: Vrhunec na Rožniku bo žensko obarvan

Delo 23.05.2023
V peterici za nagrado kresnik so romani treh založb, od tega prvenec in posthumna nominacija. »Presenečenj ne bo, izbrali smo dobre knjige,« je po zadnjem sestanku kresnikove žirije zatrdil njen predsednik Igor Bratož. Ugibanj je zdaj konec, za… »

Višje sodišče zavrnilo pritožbo zoper oprostilno sodbo za Jankovića v primeru delnic Mercatorja

Dnevnik 23.05.2023
Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo tožilstva zoper sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegova sinova Damijana in Jureta oprostilo obtožb zaradi domnevne zatajitve finančnih… »

Največja kriptoprevara na Hrvaškem: Vlagatelji domnevno ob 70 milijonov evrov

Dnevnik 23.05.2023
Lastnik reške družbe za trgovanje s kriptovalutami BitLucky Luka Burazer je domnevno oškodoval okoli 800 ljudi za najmanj 70 milijonov evrov, poročajo hrvaški mediji. Poznavalci ocenjujejo, da gre za največjo kriptoprevaro na Hrvaškem. Vlagatelje… »

V Beogradu novo streljanje, v naselju, kjer se je zgodil prvi strelski pohod

Zurnal24 23.05.2023
Sinočnji strelski napad se je zgodil na ulici Maksima Gorkog v soseski Vračar, kjer je 13-letnik na osnovni šoli ubil deset oseb. Čeprav si v Srbiji še niso opomogli od dveh strelskih pohodov, v katerih je umrlo 18 ljudi, so sinoči v Beogradu znova… »

Opozicijski poskus ukinitve nezdružljivosti Zoisove in republiške štipendije končal zakonodajno pot

Dnevnik 23.05.2023
S predstavitvijo stališč poslanskih skupin se je danes zaključil zakonodajni postopek o predlogu novele zakona o štipendiranju, ki ga je vložila SDS. Predlog namreč že na matičnem odboru ni dobil podpore. Odrekla mu jo je koalicija, ki pa je… »

Kako Slovenijo postaviti v okvire ESG

Delo 23.05.2023
Financiranje odgovornega lastništva za trajnostni razvoj je rdeča nit drugega panela na konferenci Kapitalski trgi 2023. V drugem delu poslovne konference Kapitalski trgi je v plenarnem govoru mag. Marjana Majerič, izvršna direktorice za področje… »

Umetna inteligenca bo napovedovala poplave za Slovenijo

SiolNET 23.05.2023
Tehnološki velikan Google je najavil razširitev svoje platforme Flood Hub, ki s pomočjo umetne inteligence napoveduje poplave. Storitev so razširili na 80 držav, med njimi je tudi Slovenija. Organizacije in posamezniki v teh regijah lahko odslej prek… »

»Kriza brez primere« / Podhranjenih sedem milijonov otrok pod petimi leti

Mladina 23.05.2023
V Keniji, Somaliji in Etiopiji je podhranjenih sedem milijonov otrok, mlajših od pet let, več kot 1,9 milijona otrok pa je v smrtni nevarnosti. V Keniji, Somaliji in Etiopiji je podhranjenih sedem milijonov otrok, mlajših od pet let, več kot 1,9… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem