Arhiv novic 23.05.2023

Posamezni poslanci vladajoče stranke glasovali proti in vzdržano o genocidu v Ukrajini z gladomorom

Nova 24TV 23.05.2023
Poslanci Gibanja Svoboda, ki so glasovali proti deklaraciji: Miroslav Gregorič, Monika Pekošak, Martin Premk. (Foto: STA) Nenavadno se je razpletlo glasovanje o Deklaraciji o spominu na množičen poboj z lakoto – genocid v Ukrajini, ki so jo… »

Denver Nuggets so se prvič uvrstili v finale lige NBA

Delo 23.05.2023
Denver Nuggets so s 4:0 v zmagah v finalu zahodne konference izločili nekdanje 17-kratne prvake Los Angeles Lakers. Znan je prvi finalist letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige. V velikem finalu lige NBA se bodo za naslov prvaka prvič… »

Spolne zlorabe pretresajo Hrvaško: duhovnik priznal, da je zlorabil 13 fantov

SiolNET 23.05.2023
Reška nadškofija je v zadnjih dveh letih in pol preiskala devet primerov obtožb zaradi spolnih zlorab mladoletnih oseb in drugih kaznivih dejanj. Rezultate preiskave je v ponedeljek predstavil reški nadškof Mate Uzinić in navedel primer zdaj že… »

Visoka škoda po požaru na Dobenem

Dnevnik 23.05.2023
Hud požar je v ponedeljek ob 18. uri zajel hišo na Dobenem na Rašici. Po podatkih policije je zagorelo v zgornjem delu hiše, pogorelo je ostrešje in zgornje nadstropje, nastalo pa za več kot sto tisoč evrov škode. Gasilcem je uspelo požar… »

Zoran Janković proti ministrstvu: "To je presedan!"

Zurnal24 23.05.2023
Ljubljanski župan o Bežigrajskem športnem parku, odločitvi ministrstva za naravne vire in prostor in Jocu Pečečniku. Ljubljanski župan Zoran Janković se je danes odzval na zavrnitev izdaje gradbenega dovoljenja za projekt Bežigrajski športni… »

Na štajerski avtocesti pri Celju ostaja zaradi nesreče zaprt vozni pas

Delo 23.05.2023
Avtocesta je bila zaprta med priključkoma Celje vzhod in Celje center v smeri proti Ljubljani. Zagorelo je tovorno vozilo, nastal je daljši zastoj. Na štajerski avtocesti je med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Ljubljani zaradi prometne… »

Na področju osebne asistence se razmere nenehno slabšajo, v četrtek zato sledi stavka

SiolNET 23.05.2023
V četrtek je napovedana stavka osebnih asistentk in asistentov. Na novinarski konferenci je zastopnik Sindikata osebne asistence Nenad H. Vitorović predstavil razmere v dejavnosti osebne asistence in navedel stavkovne zahteve. Na novinarski konferenci… »

Ciril Ribičič: Odločanje ustavnih sodnikov o RTV je preveč javno

RTV Slovenija 23.05.2023
"V odredbi o začasnem zadržanju novele zakona o RTV piše, da so funkcionarji zdaj vršilci dolžnosti, ki opravljajo tekoče posle. V praksi pa gre za vse kaj drugega," pravi ustavni pravnik Ciril Ribičič, ki vidi razloge za argumentirano odpravo… »

Zveza svobodnih sindikatov pregledala več kot 200 plačilnih list, napake našli pri skoraj tretjini

RTV Slovenija 23.05.2023
Zveza svobodnih sindikatov je v pregledu okoli 200 plačilnih list, glede katerih so se nanjo v okviru odprtih vrat obrnili delavci, v okoli 30 odstotkih odkrila napake in kršitve. Izstopali so nepravilno obračunani stroški prevoza na delo in dodatki… »

So rešitve!

Delo 23.05.2023
Dijaki so s profesoricami celo šolsko leto secirali besedila, a to jim ni pomagalo prav veliko. Splošna matura se v soboto nadaljuje z izpitom iz angleščine, začela se bo tudi poklicna matura. Še vedno pa razburja esej iz materinščine v začetku… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem