Arhiv novic 23.05.2023

Račkam pomagal čez cesto in pri tem umrl

Zurnal24 23.05.2023
Medtem, ko je otroke peljal s treninga, se je zgodilo usodno trčenje. Casey Rivara iz Rocklina v Kaliforniji je umrl, potem ko ga je na križišču zbil avtomobil, poročajo različni ameriški mediji. 41-letni Rivara je v mestu, ki leži okrog 40… »

Italijanska vlada odobrila sveženj pomoči prizadetim regijam v višini dveh milijard evrov

Primorske 23.05.2023
Italijanska vlada premierke Giorgie Meloni je danes odobrila sveženj pomoči v vrednosti več kot dve milijardi evrov za reševanje posledic izrednih razmer v deželah Emilija-Romanja in Marke, ki so ju minuli teden prizadele poplave. Pomoč bo namenjena… »

Falcon se je nekaj dni po popravilu v Švici spet pokvaril in pustil ministra na cedilu

SiolNET 23.05.2023
Vladno letalo falcon se je v sredo vrnilo s popravila v Švici, že v ponedeljek pa so po pregledu našli novo napako na enem od indikatorjev delovanja motorja, so danes za STA potrdili na obrambnem ministrstvu. Zaradi okvare so letalo prizemljili… »

Princ Harry neuspešen s pritožbo glede policijske zaščite

Delo 23.05.2023
Predlog, da bi stroške policijskega varstva zakonca plačala sama, je britansko notranje ministrstvo že zavrnilo. Britanski princ Harry je v pravnem sporu, da bi bil kljub umiku iz ožjega kroga kraljeve družine v Veliki Britaniji deležen policijske… »

Omejitev vpisa letos na 70 šolah, izrazito povečano zanimanje za gradbenega in ekonomskega tehnika

RTV Slovenija 23.05.2023
Vpis bo letos omejen na 70 srednjih šolah, a število prijavljenih bodočih dijakov število razpisanih mest presega le za peščico. Za vpis se je sicer prijavilo 22.870 kandidatov, na voljo pa je 25.428 razpisanih mest. Kot so sporočili z ministrstva… »

Slovenske košarkarice vendarle do prve zmage

SiolNET 23.05.2023
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je zabeležila prvo zmago v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo čez tri tedne začelo v Ljubljani. Po dveh visokih porazih proti Madžarski je v Podčetrtku premagala Hrvaško s 86:78. Sportal Dodatna… »

S prispevkom države zaprta finančna konstrukcija Ofema

SiolNET 23.05.2023
Gospodarski minister Matjaž Han in župan Saša Arsenovič sta ob navzočnosti predsednika vlade Roberta Goloba slavnostno podpisala pogodbo o sofinanciranju izgradnje atletske ogrevalne steze v Mariboru. Ob tem je bil mestu predan tudi sklep vlade glede… »

Prve aretacije v "primeru Vinicius"

Zurnal24 23.05.2023
V primeru Vinicius je prišlo do prvih aretacij. Španska policija je sporočila, da so danes v Valencii aretirali tri osebe, povezane z rasističnim žaljenjem nogometaša madridskega Reala Viniciusa Juniorja. Po incidentu na nedeljski tekmi španske… »

Poslednji kanček fikcije / »Največje človeško gonilo je potreba po učinkovitosti«

Mladina 23.05.2023
V Ljubljani premiera avtorskega projekta švicarskega režiserja Borisa Nikitina. V Slovenskem mladinskem gledališču bo danes, 23. maja ob 19. uri premiera avtorskega projekta švicarskega režiserja Borisa Nikitina z naslovom Poslednji kanček fikcije… »

NESREČA V GORAH: 33-letnemu planincu med vzponom na Malo Mojstrovko zdrsnilo, padel je v globino in se hudo poškodoval

Gorenjski utrip 23.05.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 145 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 47. Kranjski policisti so včeraj okoli 6.50 obravnavali poskus vloma v eno izmed trgovin na območju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem