Arhiv novic 06.02.2024

Favorita za finale Južna Koreja in Slonokoščena obala

Delo 06.02.2024
Ta teden bodo razglasili najboljše na azijskem in afriškem nogometnem prvenstvu, komu kaže najbolje? Ta teden bodo razglasili najboljše na azijskem in afriškem nogometnem prvenstvu. Prvi bodo odprli polfinalni ples v Katarju – danes (16) se bosta… »

Napadi na varno območje med diplomatsko ofenzivo

Delo 06.02.2024
Izraelske sile načrtujejo velik napad na Rafo, kamor se je zateklo več kot milijon ljudi. V nadaljevanju preberite: Med mukotrpnim čakanjem na usodo dogovora o prvi prekinitvi ognja na območju Gaze v zadnjih dveh mesecih je izraelska vojska včeraj… »

Pravi frajerji opravljajo visoke javne funkcije brezplačno

Delo 06.02.2024
V Sloveniji smo skrenili z zdravorazumske poti, imamo pa tudi vse bolj skrivenčen odnos tako do denarja kot tudi do bistva javnega funkcionarstva kot takega. Slovenci slovimo kot narod okostenelih navad. Poleg tega neznansko radi kopiramo politične… »

V družbi z vzornico Niko ji nikoli ni dolgčas

Delo 06.02.2024
Taja Bodlaj si želi uspeti v smučarskih skokih. Mladinska olimpijska prvakinja je med vročimi slovenskimi aduti tudi na nordijskem MSP v Planici. V nadaljevanju preberite: Kdaj je začela mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj trenirati smučarske… »

Cenovni valovi

Delo 06.02.2024
Hitro zniževanje medletne rasti cen lahko kmalu postane izziv za javne finance, še posebno če potrošniki ne bomo povečali količine kupljenih proizvodov. V nadaljevanju preberite: To, ali se inflacija res umirja ali ne, je za marsikoga še vedno… »

Ukrajinskim sirotam v Slavini grozi vrnitev v sirotišnico

Dnevnik 06.02.2024
Vodstvo ukrajinske sirotišnice namerava otroke, ki jim je Slovenija pred dobrim letom in pol ponudila zatočišče v naši državi, vrniti nazaj v Ukrajino. Različni deležniki, vključeni v projekt oskrbe, opozarjajo, da je takšna odločitev v… »

Izbrali arhitekturno rešitev za obalno cesto

Dnevnik 06.02.2024
Znana je arhitekturna rešitev za obalno cesto med Koprom in Izolo, ki sta jo istrski občini v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor iskali na javnem natečaju. Komisija je za zmagovalno rešitev izbrala elaborat krajinskoarhitekturnega studia… »

Od povračilnih napadov nazaj k začetku

Dnevnik 06.02.2024
Manj kot teden dni po smrtonosnih napadih proiranskih milic iz Iraka na ameriško oporišče na jordanskem ozemlju so spopadi na Bližnjem vzhodu še enkrat doleteli Irak in Sirijo, ti dve od vojne in državljanskega spopada močno tepeni državi… »

V Velenju tudi napake pri odčitavanju delilnikov

Dnevnik 06.02.2024
Prebivalci Šaleške doline, ki so v minulih dneh dobili zelo visoke položnice za ogrevanje, trdijo, da je prihajalo do napak, zaradi katerih sta se dejansko stanje in obračunana poraba razlikovala. Po podatkih komunalnega podjetja se je napaka zgodila… »

Šport in vreme, prihodnost

Dnevnik 06.02.2024
Timi Zajc je bil jezen: »Tekma je bila nepoštena. Šli so z glavo skozi zid.« Slovenski »orel« je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu dosegel svojo osmo medaljo na velikih tekmovanjih, a o veselju in sreči ni bilo ne duha ne sluha. Lahko bi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem