Arhiv novic 21.04.2024

Umrl 34-letni maratonec Adrian Lehmann, njegov cilj so bile olimpijske igre v Parizu

Necenzurirano pred 28 dnevi
Vzporedno z Dunajskim maratonom je v nedeljo vsakoletni tekaški spektakel potekal tudi v švicarski prestolnici. Dogodek pa je zasenčila tragična usoda vrhunskega športnika. Švicarski maratonec Adrian Lehmann je med pripravami na züriški maraton… »

Mladi Slovenec požel veliko pozornost zaradi nevarne poteze

Zurnal24 pred 28 dnevi
Tilen Finkšt takoj za deseterico v prvi etapi po Turčiji. Slovenski kolesar Tilen Finkšt (Adria Mobil) je v prvi etapi dirke po Turčiji zasedel 11. mesto. Na trasi v okolici Antalye (134,7 km) je po sprintu glavnine sicer slavil Nizozemec Fabio… »

O sodelovanju SD in SDS

Delo pred 28 dnevi
Predsednika podmladkov Luka Goršek in Simona Purkat o tem, zakaj se aktivirati v politiki, sodelovanju in o otročjih politikih. »Ugibanja, da bi Socialni demokrati po volitvah vstopili v koalicijo s SDS zato, ker je predsednik Matjaž Han, so… »

Nove poti do dobrega počutja: Intervju z redno stranko Oxygen Centra

Domžalec pred 28 dnevi
Skozi izkušnje gospe Katarine, redne stranke Oxygen Centra, smo raziskali učinke in prednosti hiperbarične kisikove terapije. Katarina (starost 47 let) nam je razkrila, kaj jo je spodbudilo k začetku terapij, kako se je terapija odražala na njenem… »

Roka, ponujena duhovnikom, ki so izgubili vero v boga

Delo pred 28 dnevi
Daniel Dennett je 28. marca dopolnil 82 let, tri tedne zatem pa je umrl. Spadal je med najbolj brane ameriške filozofe, skupaj z Richardom Dawkinsom, Samom Harrisom in Christopherjem Hitchensom pa je sestavljal udarni kvartet novega ateizma. Prepričan… »

Kanarski otoki imajo svojo mejo, opozarjajo domačini

Delo pred 28 dnevi
Množični protest prebivalcev na španskem arhipelagu ter novi ukrepi proti prekomernemu turizmu v Amsterdamu in Benetkah. Pred poletno sezono, za katero kaže, da bo po številu turističnih premikov celo bolj obilna od referenčnega leta 2019, v… »

Nežna moč premika svet

Delo pred 28 dnevi
Ameriška zvezdnica je v petek objavila album The Tortured Poets Department, ki ga je napovedala že med svojim govorom ob prejemu grammyja februarja lani. Ameriška zvezdnica Taylor Swift je v petek objavila album The Tortured Poets Department, ki ga je… »

V KOPER SO SE VRNILI S PETIMI MEDALJAMI: Mladi obalni kempovci uspešni na karate festu (FOTO)

Regional pred 28 dnevi
V soboto, 20. aprila, je v Sevnici potekal karate fest 'Tanin Open 2024', ki so se ga udeležile tudi tekmovalke in tekmovalci iz šole borilnih veščin Kempo Arnis Koper. Domov so se vrnili močnejši in bogatejši za pet medalj. V borbah je zlato… »

Nasilje, skrivnostna roka in skriti umetnik: v Londonu so razstavili Caravaggievo zadnjo sliko

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Maja leta 1610 je Caravaggio v Neaplju slikal svojo zadnjo sliko. V pričakovanju težko pričakovane papeške pomilostitve se je po končanem delu odpravil proti Rimu in dva meseca pozneje umrl v nepojasnjenih okoliščinah. Sliko, ki je dolgo veljala za… »

Vse po načrtu: s šestim spomenikom na Giro

RTV Slovenija pred 28 dnevi
"Na takšnih dolgih dirkah je nekaj posebnega priti sam v cilj, zlasti še v dresu državnega prvaka," je poudaril Tadej Pogačar po osvojitvi ardenskega spomenika, kjer je zmagal po načrtu. Po čustveni zmagi v Liegeu se zdaj začenja dvojček… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem