Arhiv novic 21.04.2024

Opozorilo narave

Gorenjski glas pred 28 dnevi
Ko smo že uživali v toplih sončnih dneh in opazovali barvito cvetje, nas je ponovno zazeblo. Sončni pikniki na prostem so bili zamenjani z branjem knjige ob kaminu in odeje so spet postale obvezna oprema. Morda pa je bilo to opozorilo narave, da je… »

Klopi že na pohodu

Gorenjski glas pred 28 dnevi
V naše kraje so se v zadnjih dneh sicer vrnile nekoliko nižje temperature, že pred tem pa so bili klopi že na pohodu. Letošnja razmeroma mila zima in vlažna pomlad ustvarjata idealne pogoje za povečano aktivnost klopov. Na NIJZ opozarjajo, da se z… »

Evangelijske misli župnika Martina

Gorenjski glas pred 28 dnevi
Po knjigi Na spletni prižnici, ki je s 23.500 izvodi ena najbolje prodajanih knjig v Sloveniji, je župnik Martin Golob napisal novo z naslovom 365 dni z Božjo besedo. Povpraševanje po njej je veliko. Prepričan je, da pisana beseda ne bo nikoli umrla… »

Je RAI cenzuriral protifašizem?

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Italijansko javnost je razburila precej očitna cenzura tudi v Sloveniji cenjenega pisatelja Antonia Scuratija. V soboto bi moral nastopiti v večerni oddaji javne televizije, toda vodstvo RAI-ja je njegov nastop odpovedalo. Najverjetnejši razlog: poziv… »

PRVA PODELITEV NAGRAD IN PRIZNANJ: MeetUP 2024 okrepil povezanost Alumni UP skupnosti (FOTO)

Regional pred 28 dnevi
V četrtek, 18. aprila, se je v avli UP FAMNIT odvilo letno srečanje alumnov Univerze na Primorskem – Alumni MeetUP, ki ga je letos zaznamovala prva podelitev nagrad in priznanj Alumni UP. Alumni klub Univerze na Primorskem uradno združuje diplomantke… »

Medved reli za svetovno prvenstvo končal na stopničkah razreda RC4

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Reli za svetovno prvenstvo na Hrvaškem je tudi letos kazal zobe z izjemno zahtevno traso, veliko dolžino in preobrati. Slovenska posadka Medved – Šavelj je po petkovi smoli na koncu v razredu RC4 zasedla tretje mesto. Aktualna slovenska podprvaka z… »

Volitve na Maldivih v senci tekmovalnosti med Kitajsko in Indijo

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Na Maldivih potekajo parlamentarne volitve, ki pomenijo preizkus za predsednika Mohameda Muizzuja, ki je naklonjen Kitajski. Tako Peking kot New Delhi si prizadevata za vpliv v indopacifiški regiji in poskušata otoško državo pritegniti na svojo stran… »

Miti devištva

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Zdelo se je, da je seksualna revolucija opravila z vprašanjem devištva. Vendar je trdoživo. Gre seveda za žensko devištvo, saj moškega nihče nikoli ne omenja. V Združenih državah Amerike in v Evropi je vse več žensk članic gibanj, ki… »

Rdeči vragi na Wembleyju zapravili 3:0, a po 11-m napredovali v finale

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Nedeljski, drugi polfinale angleškega pokala je prinesel osupljivo dramo. Manchester United je proti Coventryju vodil že s 3:0, a se je drugoligaš vrnil in izsilil podaljšek, v katerem je zadel še četrtič, a iz ofsajda. Na koncu je odločala… »

DZ o datumu referendumov

Dnevnik pred 28 dnevi
Poslanci bodo predvidoma v sredo in četrtek zasedali na izredni seji, o njenem sklicu se bo kolegij predsednice DZ dogovoril v torek. Pričakovati je, da bodo nanjo uvrstili tudi odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov – o ureditvi pravice do… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem