Arhiv novic 21.04.2024

Raziskava: vodilni kitajski proizvajalec avtomobilov je prejel 3,4 milijarde evrov pomoči domače vlade

Finance.si pred 29 dnevi
Nemški inštitut Kiel, ki svetuje nemški vladi, je raziskal višino nepovratnih sredstev, ki jih je kitajska vlada namenila domačim proizvajalcem avtomobilov.… »

Kakšen bo Tarantinov zadnji film?

Necenzurirano pred 29 dnevi
Tarantino je eden najbolj cenjenih in vplivnih režiserjev zadnjih desetletij. V preteklih letih so bile izdane cele knjige in dokumentarni filmi, posvečeni preučevanju njegovega značilnega sloga in obrti. Slavni režiser pa se je na veliko žalost… »

Na severu Kosova se je izmed 46.000 volilnih upravičencev referenduma udeležilo le okoli 250

RTV Slovenija pred 29 dnevi
V štirih občinah z večinskim srbskim prebivalstvom na severu Kosova je potekal referendum o morebitni razrešitvi županov, ki so vsi pripadniki albanske večine na Kosovu. Srbska manjšina je volitve bojkotirala, zato referendum ni uspel. Volišča v… »

'REGATA ZADNJE PRILOŽNOSTI': Vodišek in Zelko že potrjena olimpijska potnika, ostali pa bodo lovili preostale vstopnice…

Regional pred 29 dnevi
Danes za še nekvalificirane države, v ponedeljek pa za tiste z že osvojenimi olimpijskimi normami, se v francoskem Hyeresu začenja Francoski olimpijski teden. Letos so ga poimenovali tudi 'The last chance regatta' oziroma Regata zadnje priložnosti… »

Mineva desetletje od prvenca raperke Iggy Azalee

RTV Slovenija pred 29 dnevi
21. aprila 2014 je avstralska raperka Iggy Azalea izdala svoj prvi studijski album The New Classic. Prvenec, ki ji je prinesel več nominacij za grammyja, je vseboval tudi uspešnice Work, Bounce in Fancy, s katerimi je osvojila svetovne glasbene… »

Bellingham odločil el clasico

Dnevnik pred 29 dnevi
Nogometaši madridskega Atletica s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom so v 32. krogu španskega prvenstva v gosteh izgubili proti Alavesu z 0:2. Večerni derbi Real Madrida in Barcelone so s 3:2 dobili Madridčani z zadetkom Juda… »

ACH po zmagi v Kamniku korak od jubilejnega naslova

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Odbojkarjem ACH Volleyja do jubilejnega, 20. naslova državnega prvaka manjka le še ena zmaga. Ljubljančani so slavili tudi v Kamniku in v finalni seriji vodijo z 2:0. Tokrat je bilo po treh tesnih nizih 3:0 (28, 22, 23). Tekma je bila povsem… »

Tonin: Gre za taktične referendume za aktivacijo volivcev; Sajovic: Visoka udeležba je vedno dobra

RTV Slovenija pred 28 dnevi
"Če Svoboda resno misli, da so ti referendumi pomembni, potem mora seveda ljudem dati dovolj časa," o predvidenih posvetovalnih referendumih meni Matej Tonin. Borut Sajovic ob tem poudarja, da prizadevanja kažejo na to, da želijo slišati mnenje… »

»S priznanjem Palestine zamujamo. Boljšega časa, kot je sedanji, ne bo.«

Mladina pred 28 dnevi
IZJAVA DNEVA. "S priznanjem Palestine zamujamo. Boljšega časa, kot je sedanji, ne bo, saj je v tej vojni priznanje akt solidarnosti in potrebne podpore palestinskemu ljudstvu. Slovenija lahko in mora imeti svoja stališča, seveda tudi kot članica… »

Bi bilo bolje, če bi bile volitve tudi v Sloveniji med tednom in ne v nedeljo?

Mladina pred 28 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Je v za ta tradicionalistični prostor nenavadni odločitvi hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, da parlamentarne volitve razpiše za sredo, 17. aprila, torej na sicer delovni dan sredi tedna in ne na klasično nedeljo, tudi kakšen… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem