Arhiv novic 23.04.2024

S prvim majem v Ljubljani nižja cena plina za gospodinjstva

Dnevnik pred 26 dnevi
Energetika Ljubljana bo s 1. majem ceno plina za gospodinjske odjemalce znižala za 10 odstotkov, in sicer iz 59,90 na 53,91 evrov za megavatno uro, so sporočili iz javnega podjetja. Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da bo nova cena veljala do… »

Ilka Štuhec se je razšla z mamo

Zurnal24 pred 26 dnevi
V ekipi Ilke Štuhec bo Darjo Črnko, s katero naj bi bilo preprosto preveč razhajanja v pogledih, zamenjal Aleš Gorza. Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo… »

V Tržiču pogrešajo Mojco Fartek

Gorenjski glas pred 26 dnevi
Retnje – Tržiške policiste so včeraj okoli 19.30 obvestili, da svojci pogrešajo 56-letno Mojco Fartek z Retenj. Nazadnje so jo videli v nedeljo okoli 20.30, ko je peš odšla od doma. Mojca Fartek je visoka okoli 165 centimetrov, ovalnega obraza in… »

Vijugal po avtocesti, a ni šlo za alkohol. Takšno kazen je dobil

Zurnal24 pred 26 dnevi
Voznik tovornega vozila po avtocesti vozil pod vplivom kokaina. A to še ni bilo vse. Sledila je globa. Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti na območju Celja opazili voznika tovornega vozila, ki je zelo nezanesljivo… »

Državni zbor izvolil trojico kandidatov za sodnika na ESČP

Dnevnik pred 26 dnevi
Državni zbor je danes izvolil Aleša Galiča, Vasilko Sancin in Boštjana Zalarja za kandidate za sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP). Trojico je državnemu zboru po pridobitvi mnenja Sodnega sveta in vlade v izvolitev predlagala… »

Srečko Šestan osebnost internega komuniciranja

Delo pred 26 dnevi
Častno priznanje je poveljnik Civilne zaščite prejel, ker je svetilnik, kako delati prav. Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, ki je na tem mestu že 12 let, je v sklopu konference internega komuniciranja KIK prejel častno priznanje za… »

Umrl je Mile Ćulibrk, »kralj pleskavic«, pri nas vodja Čada pod Rožnikom

Delo pred 26 dnevi
V 78. letu je v Beogradu umrl Mile Ćulibrk, ki je med drugim dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti. Sinoči je v Beogradu umrl 77-letni Mile Ćulibrk, tako imenovani »kralj pleskavic«, ki je del… »

Pomočnik poslanca nemške skrajne desnice aretiran zaradi vohunjenja za Kitajsko

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Nemška policija je aretirala pomočnika poslanca Evropskega parlamenta iz vrst skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) zaradi suma vohunjenja za Kitajsko. Obtožen je posredovanja podatkov o dogajanju v parlamentu EU-ja kitajski obveščevalni… »

Znana deseterica v boju za kresnika. Med nominiranimi kar sedem avtoric.

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Na svetovni dan knjige smo dobili prvi izbor nominirancev za nagrado kresnik. Nominirani so romani Laure Buzeti, Eve Mahkovic, Samante Hadžić Žavski, Anje Mugerli, Pie Prezelj, Janje Rakuš, Tereze Vuk, Borisa Kolarja, Blaža Kutina in Vlada Žabota… »

Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto

Finance.si pred 26 dnevi
Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem