Arhiv novic 23.04.2024

Sporni posegi evropske komisarke v notranje zadeve Slovenije

Spodnje Podravje pred 27 dnevi
Poslanec Franc Breznik je danes na družbenih omrežjih ostro napadel evropsko komisarko Vero Jourovo, obtožujoč jo nedopustnega vmešavanja v notranje zadeve Slovenije, kar naj bi predstavljalo zlorabo funkcije. Breznik se sklicuje na dokumente, ki jih… »

Bevo z Jucy Marbles načrtuje trikratnik rasti prihodkov

Finance.si pred 27 dnevi
Povečano povpraševanje po beljakovinski hrani in tudi neučinkovitost prehranske industrije gredo v prid domžalskemu specialistu za vegansko alternativo mesu. »Če nisi sposoben kot startup prva leta za večkratnik povečevati prihodkov, potem že… »

Novartis presenetil vlagatelje s skokom dobička

Delo pred 27 dnevi
Švicarski velikan, ki ima tudi hčerinsko družbo v Sloveniji, po dobrem začetku viša letošnje načrte. Skupina Novartis, ki ima v Sloveniji istoimensko družbo z okoli 3700 zaposlenimi, po dobrem prvem četrtletju popravlja letošnje načrte. Eden… »

Liberalci znova živcirajo Scholzevo koalicijo

Delo pred 27 dnevi
Znotraj nemške koalicije znova vre, tokrat zaradi zahtev liberalne FDP. Liberalni FDP v koaliciji Olafa Scholza ni lahko. Njihova volivna baza se je od zadnjih volitev prepolovila in stranki grozi, da bo na prihodnjih volitvah izpadla iz zveznega… »

Jedrsko besedno obstreljevanje med Varšavo in Moskvo

Delo pred 27 dnevi
Rusija se bo odločno odzvala na morebitno namestitev ameriškega jedrskega orožja na Poljskem. V Moskvi so imele velik odziv besede poljskega predsednika Andrzeja Dude, da je njegova država pripravljena na svojem ozemlju »gostiti« ameriško jedrsko… »

Bombastična novica z Islandije: Kobajaši naj bi poletel kar 256 metrov daleč

Delo pred 27 dnevi
Že danes naj bi japonski skakalni zvezdnik na posebni velikanki napadel celo 300-metrsko znamko. Medtem ko je večina smučarskih skakalcev na zasluženem oddihu, je z Islandije prišla vznemirljiva novica. Kakor poroča tamkajšnja televizijska postaja… »

Eko in Luks, najbolj znan pasji šofer

Necenzurirano pred 27 dnevi
Samota je edina zvesta spremljevalka poklicnih voznikov velikih tovornih mrcin, zato si je 36-letni Esmir Muratović iz Kamnika pred štirimi leti zaželel sopotnika. Med nekaj tednov starimi osmimi mladički, mešančki med borderskim in nemškim… »

Pritisk na Cerkev za izplačilo odškodnin žrtvam spolnih zlorab

Mladina pred 27 dnevi
Več sto tisoč mladoletnih žrtev spolnih zlorab duhovnikov in drugih cerkvenih uslužbencev v Španiji. Levo usmerjena španska vlada je okrepila pritisk na špansko katoliško cerkev, da izplača odškodnine več sto tisoč mladoletnim žrtvam spolnih… »

Zlorabe položaja in podkupnine / V preiskavah glede Darsa osumljenih šest oseb

Mladina pred 27 dnevi
23 hišnih preiskav ‒ kriminalisti obiskali tudi nekdanjega predsednika Darsove uprave Valentina Hajdinjaka in Roka Snežiča. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada danes izvajajo 23 hišnih preiskav zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega… »

V KOPRU GOLJUFIJA Z APLIKACIJO NA TELEFONU: Z bančnega računa so mu poskušali ukrasti par tisoč evrov

Regional pred 27 dnevi
Koprski policisti so obravnavali prijavo goljufije s kriptovalutami. Oškodovancu so na telefon z njegovo privolitvijo namestili aplikacijo Anydesk in s pomočjo le te z njegovega bančnega računa opravili tri transakcije v višini več tisoč evrov. Ker… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem