Arhiv novic 23.04.2024

Mervarjeva analiza: Električna energija v Sloveniji je, predvsem za gospodinjstva, med cenejšimi, omrežnina pa druga…

Finance.si pred 26 dnevi
Razlog za morebitno krčenje in slabše rezultate velikih porabnikov električne energije niso visoke cene električne energije, ampak ohlajanje povpraševanja na glavnih trgih, meni šef Elesa Aleksander Mervar… »

Sprejet energetski zakon omejuje rabo plina, ne dotika pa se več drv

Delo pred 27 dnevi
Določilo, za katero so prosile tudi občine, da v strnjenih naseljih zaradi delcev ne bi kurili drv, so izločili že pred obravnavo. Državni zbor je s 53 glasovi za in 30 proti sprejel nov energetski zakon. Med drugim določa energetsko politiko… »

Celjanke brez poraza do jubilejnega naslova državnih prvakinj

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Košarkarice Cinkarne Celja so tudi na tretji tekmi finala prepričljivo premagale Triglav (68:50) in osvojile 20. naslov državnih prvakinj. Celjanke v celotnem tekmovanju niso izgubile niti ene tekme. Nanizale so 26 zmag. To je že njihov 13. zaporedni… »

Mesec: Spori na inšpektoratu prešli meje dobrega okusa, vmešal se bom!

Dnevnik pred 26 dnevi
Inšpektorat za delo po območnih enotah deluje normalno, težave izhajajo iz sporov v centrali, je danes dejal minister za delo Luka Mesec. Ker so ti spori prešli meje dobrega okusa, se bo ta teden vanje vmešal tudi sam in jih prekinil, je napovedal… »

»Pomembno, je da se vsi spet zavemo pomena knjige«

Mladina pred 26 dnevi
Svetovni dan knjige. Organizacija Unesco je leta 1995 v Parizu 23. april razglasila za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Društvo slovenskih pisateljev bo predstavilo 29. slovenske dneve knjige in knjižni sejem na vrtu Lili Novy, ki bosta junija… »

L. Mesec po srečanju socialnih partnerjev: Zdaj se bomo ukvarjali z davki in pokojninami!

Finance.si pred 26 dnevi
Naredili smo pregled nekaterih pričakovanih izhodišč za pokojninske in davčne spremembe, vsaj večjih premikov pa še ne pričakujte letos; Mesec napoveduje tudi red na inšpektoratu za delo… »

To je porsche, ki si zasluži pozornost tudi najbolj zagretih ljubiteljev bencinskih hlapov

Finance.si pred 26 dnevi
Porsche macan turbo: v novi generaciji je močnejši kot kdaj prej, vendar pa v svoje nedrje namesto bencinskih oktanov sprejema le še elektrone. A z njimi še predobro ve, kako ravnati.… »

To so prihajajoči Volkswagnovi avtomobili, ki jih ne bo poganjala elektrika

Finance.si pred 26 dnevi
Ob novih modelih s klasičnimi motorji se bodo pri Volkswagnu v prihodnjih letih posvetili tudi polnim hibridom. Tiguan allspce medtem dobiva naslednika z drugačno podobo kot novi tiguan in povsem novim imenom.… »

Rupar in njegovi nasilneži nas opozarjajo na nevarnost

Delo pred 26 dnevi
Že dolgo nisem videl takega javnega prikaza dominacije za dve glavi višjih moških nad ženskami. Najlepša hvala »gospodu« Ruparju in preostalim nasilnežem za njihovo četrtkovo akcijo pred parlamentom. Hvala, da ste nam ponovno pokazali, s kakšno… »

Zakaj morajo podjetja pri ESG-poročanju računati na maraton v sprintu

Finance.si pred 27 dnevi
Slovenija je v primerjavi s Hrvaško, Srbijo in Severno Makedonijo najbolje seznanjena z ESG-poročanjem, vendar so še priložnosti za izboljšave, sploh v delu, ki se nanaša na zaposlene in upravljanje, kaže raziskava svetovalnega podjetja Kearney. To… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem