Arhiv novic 12.05.2024

Atalanta v boju za Ligo prvakov ugnala neposrednega tekmeca Romo

RTV Slovenija 12.05.2024
Nogometaši Atalante so slavili v 36. krogu Serie A. Na domači zelenici so z 2:1 premagali Romo, Bergamo pa ta večer nazdravlja strelcu obeh zadetkov, Charlesu De Ketelaereju. Prvi polčas je v celoti pripadel gostiteljem, ki so ves čas pritiskali na… »

Urška Klakočar Zupančič / »V precej primerih imam nadstrankarska stališča«

Mladina 12.05.2024
Predsednica Državnega zbora (DZ) je dejala, da v stranki Gibanje Svoboda ni "nikoli tako dobro, da ne bi bilo mogoče biti še bolje" Državni zbor (DZ) zadnji dve leti deluje utečeno, zakonodajni predlogi so obravnavani učinkovito in hitro, je za STA… »

»Cenovno dostopna stanovanja so prvi pogoj za zdravo družbo in socialno pravičnost«

Mladina 12.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Vsekakor je potrebna omejitev oddajanja stanovanj v kratkoročni najem. To bo verjetno v določeni meri vplivalo na padec cen nepremičnin na trgu. Tudi v drugih državah skoraj kot po pravilu omejujejo kratkoročno oddajanje. In to ne… »

»Veliko groženj in problemov je obstajalo že prej, četudi se zdaj potencirajo«

Mladina 12.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Umetni inteligenci dandanes namenjamo ogromno pozornosti, saj smo jo kolektivno označili za nekakšen epohalni prelom, prehod v novo dobo, in ga opremili z znanstvenofantastičnimi podobami prihodnosti, v kateri nam vladajo roboti. Seveda… »

Bo "skrivni seznam spolnih nadlegovalcev" pretresel letošnji Cannes?

RTV Slovenija 12.05.2024
Letošnji festival v Cannesu bo potekal v znamenju žensk; pomembni nagradi za življenjske dosežke prejmeta Meryl Streep in Andrea Arnold. Bo feministično noto skazilo razkritje seznama imen spolnih plenilcev v filmski industriji, o katerem se… »

Arsenal v gledališču sanj do izjemno pomembne zmage

RTV Slovenija 12.05.2024
Nogometaši Arsenala so znova skočili na vrh premierligaške lestvice, potem ko so na derbiju 37. kroga z 1:0 v gosteh premagali Manchester United. Odločil je Leandro Trossard. Bo Manchester United naredil uslugo svojim mestnim tekmecem in Arsenalu… »

V Ljubljani na mednarodni razstavi mačk tudi redke pasme

RTV Slovenija 12.05.2024
Ljubljana je ta konec tedna gostila mednarodno razstavo mačk, ki jo je priredilo Felinološko društvo Ljubljana. Za prestižne nazive najlepših mačk so se na razstavi potegovale pasemske in domače mačke, med njimi so tudi predstavnice pasem, ki so v… »

Prijetje 12 tujcev razkriva nesposobnost Golobove vlade

Spodnje Podravje 12.05.2024
Vlada Roberta Goloba se je ponovno izkazala kot najbolj nesposobna v zgodovini Slovenije. V zadnjem incidentu, ki še dodatno poudarja njihovo pomanjkanje sposobnosti in skrbnosti, je policija v Cirkulanah prijela skupino 12 tujcev, ki so na nedovoljen… »

Nemiri in kršitve med nogometno tekmo v Mariboru

Spodnje Podravje 12.05.2024
Ob 20.15 uri se je na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odvila nogometna tekma med NK Maribor in NK Olimpija, ki si jo je ogledalo približno 10.500 gledalcev. Med njimi je bilo okoli 1.000 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 150 pripadnikov… »

Srbski politiki zanikali genocid v Srebrenici

Mladina 12.05.2024
Dodik je izjavil, da se srbskemu narodu poskuša brez dokazov naprtiti odgovornost za genocid nad Bošnjaki v Srebrenici leta 1995. Srbski politiki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore so danes v Donji Gradini v BiH priredili slovesnost v spomin… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem