Arhiv novic 12.05.2024

EIB kot hišna banka EU bo po novem laže financirala obrambne projekte

Finance.si 12.05.2024
Ta teden je upravni odbor EIB pod vodstvom predsednice Nadie Calvino sprejel prelomno odločitev, ko je potrdil akcijski načrt, ki prinaša spremembo pogojev, kdaj EIB lahko financira naložbe z 'dvojno rabo', ki jih je mogoče uporabljati v civilne… »

#video Nova makedonska predsednica prisegla Makedoniji in ne Severni Makedoniji, grška veleposlanica protestno zapustila…

Dnevnik 12.05.2024
Gordana Siljanovska Davkova je danes prisegla kot prva predsednica v zgodovini Severne Makedonije. Ob tem pa je izbranka makedonske desne stranke VMRO-DPMNE v nazivu države izpustila besedo "Severna", zaradi česar je grška veleposlanica protestno… »

Velika novost glede EMŠO številke

Zurnal24 12.05.2024
EMŠO številka se spreminja. Uporabljati se je začela novela zakona o centralnem registru prebivalstva. S tem so v osebni identifikacijski številki EMŠO (enotna matična številka občana) omogočili uporabo šifer registra od 50 do 59, ne le 50, kot… »

Število ubitih v Gazi po podatkih zdravstvenih oblasti preseglo 35.000

Delo 12.05.2024
Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je danes vnovič pozval k takojšnji prekinitvi spopadov v Gazi. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je danes vnovič pozval k takojšnji prekinitvi spopadov v Gazi. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je… »

Umrl legendarni producent in režiser Roger Corman

Dnevnik 12.05.2024
V starosti 98 let je umrl legendarni režiser in producent Roger Corman, znan po produkciji nizkocenovnih filmov. Corman je dal prvo priložnost mnogim holivudskim legendam, od Jacka Nicholsona in Roberta de Nira do Martina Scorseseja in Francisa Forda… »

Cene Prevc stopil pred oltar. Poglejte prelepo nevesto!

Zurnal24 12.05.2024
Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc je včeraj svoji Juliji obljubil večno zvestobo. "Ni važno, kje, dom bo vedno tam, kjer si ti," je naš nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc zapisal ob svoji poročni fotografiji. 28-letnik je včeraj večno… »

Gajser po četrtem mestu v Galiciji skupno vodstvo predal Pradu

RTV Slovenija 12.05.2024
Španec Jorge Prado, aktualni svetovni prvak, je zmagal na dirki svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je dobil obe vožnji. Slovenski dirkač Tim Gajser je bil četrti, potem ko je bil šesti v prvi in… »

Prvi od ledenih mož ni upravičil svojega imena

Delo 12.05.2024
Glede na vremensko napoved imata prihodnja dva od ledenih mož več možnosti, da upravičita svoje ime. Prvi od ledenih mož, Pankracij, ki goduje danes, ni upravičil imena. Po državi je namreč pretežno jasno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija… »

Zmaga vodilnega, na stopničkah tudi Marquez

Zurnal24 12.05.2024
Martin zmagovalec Le Mansa, Marquez drugi. Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), vodilni v skupnem seštevku svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP, je zmagovalec klasične dirke za VN Francije v Le Mansu. Martin je dosegel… »

Rusi tolčejo, Ukrajinci se umikajo

Zurnal24 12.05.2024
Rusi v presenetljivi ofenzivi na severovzhodu Ukrajine pridobivajo vse več ozemlja. Z obmejnih območij ukrajinske regije Harkov, ki je v zadnjih dneh tarča ruske kopenske ofenzive, so ukrajinske oblasti evakuirale več kot 4000 ljudi, je danes… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem