Arhiv novic 12.05.2024

Čilenec Tabilo v Rimu šokiral Đokovića

RTV Slovenija 12.05.2024
Prestižni teniški turnir v Rimu je ob koncu prvega tedna ostal brez prvega nosilca. Novak Đoković je popolnoma odpovedal in 32. igralec Alejandro Tabilo je v samo 68 minutah igre s 6:2 in 6:3 izločil prvega tenisača sveta. Že začetek dvoboja je… »

Purgarjeve tradicionalne vrednote: tatvine, grožnje, nacizem

Dnevnik 12.05.2024
Predsednik sindikata taksistov Dejan Jefim je na ljubljanskem okrajnem sodišču pojasnjeval okoliščine, v katerih mu je rumeni jopič ter častilec lika in dela Adolfa Hitlerja Urban Purgar med drugim grozil, da bo spolno zlorabil njegovega otroka… »

Bayer podaljšal niz neporaženosti na jubilejnih 50 tekem

Delo 12.05.2024
Nogometaši iz Levekusna so v gosteh visoko odpravili igralce Bochuma. Pri Bayernu nase opozoril mladi Hrvat. Nogometaši Bayerja iz Leverkusna, ki so si že pred časom zagotovili naslov nemških prvakov, nadaljujejo niz tekem brez poraza. Na tokratnem… »

Španski socialisti na katalonskih volitvah razblinili sanje separatistov o neodvisnosti

RTV Slovenija 12.05.2024
Socialisti so na katalonskih volitvah osvojili največji delež glasov in zadali udarec več kot desetletju vodenja separatistov in sanjam o neodvisnosti. Separatistične stranke bi za večino potrebovale 68 mandatov, po do zdaj znanih izidih jih imajo… »

Josi in Hischier v zadnji minuti odločila goleado z Avstrijci

RTV Slovenija 12.05.2024
Danska je na lanskem svetovnem prvenstvu presenetila Kanado s 3:2, kar pa je bila budnica za domovino hokeja, ki je nato osvojila naslov prvakov. Tokrat Danci niso bili kos razigranemu Connorju Bedardu, ki je poskrbel za slavje Kanadčanov s 5:1. Tretji… »

Naši policisti iščejo neobritega in poraščenega človeka

Zurnal24 12.05.2024
Drzna tatvina z belim kombijem. Na območju Brezovice pri Ljubljani se je v četrtek zgodila drzna tatvina. Neznanec je na domu zamotil starejšega moškega s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa je njegov pajdaš iz hiše odtujil… »

Resni tekmeci, a s še zelo majhnim deležem

Delo 12.05.2024
V zahodni Evropi skupaj ustvarijo tri odstotke prodaje, v Sloveniji še manj. Malo večji delež imajo pri električnih. V prispevku preberite: Kitajski proizvajalci naj bi v nekaj letih zavzeli četrtino evropskega trga. Znana je utemeljitev evropske… »

Za večino poplavnih ukrepov še vedno ni gradbenih dovoljenj

Dnevnik 12.05.2024
Leto dni po izteku roka je večina protipoplavnih ukrepov, ki naj bi jih financirali z evropskimi sredstvi iz načrta za okrevanje in odpornost, še vedno brez gradbenih dovoljenj. Na direkciji za vode krivdo za zamudo zvračajo na lansko ujmo, a s… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 13. maja 2024

Zurnal24 12.05.2024
Občutek, da bi se morali razbremeniti, bo vedno bolj intenziven. S konjunkcijo med Soncem in Uranom boste razpršeni, vendar kljub vsemu zvesti sebi ter svojim prepričanjem. Poti, ki se bodo razprostirale, boste želeli raziskati, po drugi strani pa vas… »

Preporod Maribora se nadaljuje

Dnevnik 12.05.2024
V 35., predzadnjem krogu nogometnega državnega prvenstva je Maribor v Ljudskem vrtu z 2:1 ugnal Olimpijo in jo prihitel na drugem mestu. Celje je pred domačimi navijači z 2:1 na kolena spravilo Koper, po tekmi pa visoko v zrak dvignilo pokal za drugi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem