Arhiv novic 05.06.2024

(Nedeljski dnevnik) Konec za dvoživke in dodatna fakulteta?

Dnevnik 05.06.2024
Tako imenovanega dvoživkarstva, ko zdravniki dopoldne delajo v javnem zdravstvu, popoldne pa v zasebnih ambulantah, naj bi bilo v prihodnje konec. Odločiti se bodo morali, ali bodo delali v javnih bolnišnicah in zdravstvenih domovih ali kot čisti… »

Požirek za mrtve kot tematizacija vode

Dnevnik 05.06.2024
V Zgodovinskem atriju Mestne hiše Ljubljana bo do 20. junija odprta razstava Splavi po reki Lethe, ki si jo je kot kurator in producent zamislil Matej Tomažin, direktor Zavoda Artopolis. K sodelovanju je povabil tri umetnike, Anžeta Šmalca, Jona… »

Pino Pograjc: Trepete

RTV Slovenija 05.06.2024
Pograjčeva druga zbirka Trepete se tako po simbolni kot po stilistični plati navezuje na njegovo prvo zbirko Trgetanje. Prvenec je bil odet v črnino, druga zbirka pa je bela knjižica, ki po videzu precej spominja na White album skupine The Beatles. In… »

Ker je prišla nekaj dni prepozno, bo morala plačati tisoč evrov več

Zurnal24 05.06.2024
Naša bralka je želela odpreti normirani s. p., a ker je prišla nekaj dni prepozno, jo bo to drago stalo. Za odprtje s.p.-ja se je bralka, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, odločila konec aprila, na SPOT točki pa jo je čakalo presenečenje… »

Foto: Z avtom obtičal na stopnišču cerkve

Necenzurirano 05.06.2024
Na obrobju Salzburga se je v ponedeljek pripetila nekoliko nevskadanja prometna nesreča. V Bad Ichlu na obrobju Salzburga v Avstriji se je v ponedeljek pripetila nekoliko nenavadna prometna nesteča; nemški voznik je z avtom obtičal na stopnišču… »

»Zgrožen sem. To je klasičen primer manipulacije z rezultati javnomnenjske raziskave«

Necenzurirano 05.06.2024
Gosta nove oddaje Studia Necenzurirano sta bila Andraž Zorko, partner v agenciji Valicon, in Aljoša Bagola, kreativni direktor in eden najbolje prodajanih knjižnih avtorjev pri nas. Letošnjih evropskih volitev se bo udeležilo največ volivk in… »

Ogledalo slovenskega srca

Domžalec 05.06.2024
V spominski sobi Josipine Turnograjske na gradu Turn pri Preddvoru je v soboto 1. junija potekal Mohorski večer, ki ga je z igranjem Josipinine glasbe obogatil prof. Tone Potočnik. Z avtorico romana Dehteče spominčice ljubezni in urednico zbranega… »

Konflikti se zaostrujejo. Janković pričakuje, da Magnificov koncert v Tivoliju bo

Dnevnik 05.06.2024
Mladi za podnebno pravičnost so skupaj z uporabnicami in uporabniki parka Tivoli ter strokovnjaki predstavili svoje zahteve in poglede na izvedbo jubilejnega koncerta Magnifica v Tivoliju. Glasbeniku so znova predlagali, naj za koncert poišče… »

BOGATI IN USTVARJALNI DNEVI: Otroci z Obale so se vključili v Teden inkluzivnega plesa (FOTO)

Regional 05.06.2024
Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF) je v okviru Erasmus+ projekta FutureIDEA, 'Future perspectives of inclusive dance education' od 13. do 17. maja, organizirala sedem delavnic inkluzivnega plesa, ki se jih je udeležilo več kot 120… »

Smetana in Puccini za uvod v Imago Sloveniae

Dnevnik 05.06.2024
Čez teden dni se bosta z gala koncertom začela 36. mednarodni festival Imago Sloveniae in Poletje v Stari Ljubljani. V okviru brezplačnih koncertov se bo letos zvrstilo več kot 60 koncertov slovenskih in tujih glasbenikov iz 26 držav. Festival se bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem