Slovenija arhiv novic 06.06.2024

KPK pri izvedbi naročila za resničnostni šov Vojak v akciji zaznal korupcijska tveganja

RTV Slovenija 06.06.2024
Komisija za preprečevanje korupcije je pri izvedbi javnega naročila ministrstva za obrambo (Mors) za produkcijo dokumentarne resničnostne TV-serije Vojak v akciji zaznala korupcijska tveganja, zato je izdala več priporočil. Mors je avgusta lani… »

Golob: Slovenija bo kupila dva namenska helikopterja za reševanje življenj

Dnevnik 06.06.2024
Slovenija bo zgradila floto in infrastrukturo za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, najprej pa bodo kupili dva namenska helikopterja za reševanje življenj, je po seji vlade v Krškem povedal premier Robert Golob. Enote bo oblikovala policija skupaj… »

Kriterij po Dofineji: Novi neprijeten padec za Primoža Rogliča in Remca Evenepoela

Dnevnik 06.06.2024
Kolesarsko karavano je znova pretresel hud padec. V njem sta bila udeležena tudi Remco Evenepoel in Primož Roglič, ki sta vprašljiva za nadaljevanje dirke po Dofineji. »Čaka nas še zadnja etapa, preden se bo na kriteriju po Dofineji začelo… »

Po požaru na šoli v Tržiču: učenci doma, vzrok še ni znan

Dnevnik 06.06.2024
Požar, ki je včeraj popoldne izbruhnil na ostrešju osnovne šole v Bistrici pri Tržiču, so gasilci do večera pogasili. Učenci ostajajo do ponedeljka doma, gasilci so zaključili s požarno stražo, policisti pa danes nadaljujejo s preiskavo vzrokov… »

Naročilo umora: Če ga povozi avto, ne bo umrl, preveč ga je skupaj

Zurnal24 06.06.2024
Zakonca Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj sta obtožena napeljevanja k umoru. Včeraj je pričala njuna domnevna tarča Amar T. Ljubljančana Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj se še danes ne moreta sprijazniti z uradno policijsko… »

#video Izraelski napad na šolsko poslopje v Gazi, najmanj 37 mrtvih

Dnevnik 06.06.2024
V izraelskem napadu na šolo, s katero upravljajo Združeni narodi, je bilo danes ubitih najmanj 37 ljudi. Izrael je sporočil, da je ciljal prostore palestinskega islamističnega gibanja, ki da se nahajajo v šolskem poslopju. Davi naj bi se v Gazi… »

59-letna Štajerka v "igri" za pol milijona evrov izgubila skoraj 20 tisočakov

Necenzurirano 06.06.2024
Žensko iz območja Podlehnika je poklical neznanec in ji obljubil svoje prihranke. Včeraj popoldan je na Policijsko postajo Podlehnik prišla 59-letna oškodovanka in prijavila, da jo je preko spletne aplikacije kontaktirala neznana oseba z namenom, da… »

Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Dnevnik 06.06.2024
Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija. V petek bo večji del dneva sončno, popoldne in zvečer pa bo na severu in severovzhodu nastalo nekaj neviht, lahko tudi kakšna močnejša. Kakšna… »

#video #foto Dan D 80 let pozneje: »Predati se nasilnežem je nepredstavljivo!«

Dnevnik 06.06.2024
Na severu Francije so danes številni svetovni voditelji obeležili 80. obletnico dneva D, začetka izkrcanja zaveznikov v Normandiji in preobrata v drugi svetovni vojni. Voditelji so se na osrednji slovesnosti poklonili vojakom, ki so sodelovali v boju… »

PUTIN ZAGROZIL Z NAPADI NA ZAHOD: "Zakaj ne bi imeli pravice tudi mi"

Regional 06.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo znova kritiziral dobavo zahodnega orožja Ukrajini, zlasti raket dolgega dosega, in zagrozil, da bi Moskva lahko s podobnim orožjem oborožila države, ki bi nato izvajale napade na zahodne države. Ob tem je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem