Arhiv novic 08.06.2024

Grašo v jok spravil sina Roda Stewarta

Dnevnik 08.06.2024
Sin glasbenega zvezdnika Roda Stewarta Liam Stewart se je v začetku meseca v Dubrovniku poročil z Nicole Artukovich, Američanko hrvaškega rodu. Nicole in Liam sta v zvezi skoraj 13 let, v njej pa sta dobila sina Louieja Marka Rodericka Stewarta, ki je… »

Nacionalka ugaša luči

Dnevnik 08.06.2024
Ko so se v četrtek zvečer ugasnili reflektorji po zadnjem soočenju kandidatov za evropske poslance na nacionalki, je marsikdo v sebi izrekel le eno željo: prosim, ne prižgite se nikoli več. Koncept nacionalne televizije se je dokončno izpel. Vse… »

Brankova pokrovača

Dnevnik 08.06.2024
Včeraj je bil velik dan za slovensko naravo. Dobili smo namreč novo žival. Včeraj je v parlamentu potekalo zaslišanje na preiskovalni komisiji z najdaljšim imenom ali po domače na komisiji o rabotah Damjana Žuglja v času nekdanje vlade Janeza… »

Kaj in kako v primeru sprejetja referendumov

Dnevnik 08.06.2024
Preverili smo, kako naj bi se koalicija v primeru sprejetih referendumov lotila spreminjanja zakonodaje. V katere zakone in na kakšen način je treba poseči za spremembe na področjih pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, uvedbe preferenčnega… »

Nepreslišano: Robert Golob, predsednik vlade

Dnevnik 08.06.2024
Stavka je marsikomu, tudi meni, odprla oči o tem, kakšne so resnične razmere v zdravstvu. Med drugim vidimo, da je velika večina zdravstvenega osebja – zdravstveno osebje niso samo zdravniki, ampak še vsi ostali – zelo predana svojemu delu… »

Evropske volitve: Vse večja mortaliteta, vse manj volilcev

Dnevnik 08.06.2024
Na zadnjih evropskih volitvah leta 2019 je bilo v Sloveniji 1.704.886 volilnih upravičencev, letos jih je 1.693.291. To pomeni, da se je število volilnih upravičencev v petih letih zmanjšalo za 11.595 oziroma nekaj manj kot odstotek. Postavlja se… »

Vlada v zadregi zaradi sodniških plač

Dnevnik 08.06.2024
Vlada in ključna ministrstva po dopolnilni odločbi ustavnega sodišča še nimajo rešitve, kako kratkoročno in dolgoročno urediti sodniške plače. Ustavno sodišče je v teh dneh, kot smo napovedali, prehitelo državni zbor pri iskanju rešitev, ki… »

Šport 21. stoletja za otroke in mlade?

Dnevnik 08.06.2024
O vseh mogočih traparijah, ki si jih izmišljujejo športni navdušenci in gibalni izumitelji, je na tem mestu že tekla beseda. Bosonogim pohodom, teku navzgor po planiški letalnici, teku po opuščenih rudniških rovih in teku po stopnicah v stolpnici… »

Kratkoročno oddajanje: Bo brez airbnb na voljo več stanovanj?

Dnevnik 08.06.2024
Sobodajalci pravijo, da se v Ljubljani v kratkoročni najem oddaja “le” od dva do tri odstotke stanovanj, kar po njihovem nima znatnega vpliva. V absolutnih številkah to pomeni najmanj med 2000 in 3000 stanovanji, kar glede na ocenjene potrebe po… »

Janša je bil zagotovo negativec v filmu

Dnevnik 08.06.2024
Navedba v naslovu tega pisma je eden od naslovov iz španskih dnevnikov, ki so skrbno spremljali dogajanja v našem državnem zboru ob sprejemanju akta o slovenskem priznanju Palestine. Bili smo s Španijo, kot vemo, pa tudi z Irsko in Malto – na mesto… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem