Španija

LUKA ZABUKOVEC EVROPSKI PODPRVAK ILCA U21 V KATEGORIJI U19: Kako so se odrezali drugi mladi jadralci (FOTO)

Regional 25.03.2024
V Pollenci na španskem otoku Mallorca se je v soboto zaključilo evropsko prvenstvo za razred ILCA, v kategoriji U21. Na njem so nastopili Alenka Valenčič, Benjamin Aganovič, Ivan Vakhrushev in najmlajši član reprezentance, 17-letni Luka Zabukovec… »

Gajser v Španiji le za Pradom

Dnevnik 24.03.2024
Slovenski motokrosist Tim Gajser je v razredu MXGP na VN Španije zaostal le za zmagovalcem Špancem Jorgejem Pradom. Drugi slovenski predstavnik Jan Pancer je bil 18. Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil drugi na drugi dirki sezone svetovnega… »

Gajser v obeh vožnjah zaostal le za Pradom

RTV Slovenija 24.03.2024
Španec Jorge Prado je v Intu Xanadu Arroyomolinosu prepričljivo dobil obe vožnji in s tem osvojil VN Španije v elitnem razredu motokrosa. Tim Gajser je obe vožnji končal na drugem mestu in s tem osvojil skupno drugo mesto. Na prvi vožnji je… »

Shakira po turbulentnem obdobju izdala nov album

RTV Slovenija 24.03.2024
Kolumbijska pevka Shakira je izdala dolgo pričakovan nov album z naslovom Las Mujeres Ya No Lloran, ki se nanaša predvsem na osebno krizo po javni ločitvi z nogometašem Gerardom Piquejem in davčnem škandalu v Španiji. Naslov albuma Las Mujeres Ya… »

Španci na vrhu, rojak na Portugalskem podkuril Bagnaii

Delo 23.03.2024
Drugi najboljši štartni položaj v sezoni v razredu motoGP Enei Bastianiniju, Maverick Viñales dobil šprintersko dirko. Španec Maverick Viñales (Aprilia) je bil najhitrejši na šprinterski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado… »

Gajser drugi v kvalifikacijah

Delo 23.03.2024
Na VN Španije v razredu MXGP slovenski as slabši le od svetovnega prvaka. Motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah za drugo dirko sezone svetovnega prvenstva razreda MXGP osvojil drugo mesto. Na dirkališču Intu Xanadu-Arroyomolinos pri Madridu je… »

PRIZNANJE PALESTINE: Skupni izjavi se je pridružila tudi Slovenija

Regional 22.03.2024
Premierji Slovenije, Španije, Irske in Malte so danes ob robu vrha EU sprejeli skupno izjavo, v kateri so izrazili pripravljenost priznati Palestino, ko bo to lahko učinkovito in bodo okoliščine primerne. Premier Robert Golob je poudaril, da so s… »

Tim Gajser želi v Madridu pokvariti špansko fiesto in vzeti rdečo številko

Delo 22.03.2024
Konec tedna prinaša VN Španije v motokrosu, ki je slovenski as Tim Gajser še ni osvojil. Argentina je potrdila vrhunsko formo, dober štart tudi Jana Pancarja. V nadaljevanju preberite: S soncem obsijani Iberski polotok je v teh dneh zelo naklonjen… »

"Poskušam spremeniti pogled družbe na osebe z Downovim sindromom"

RTV Slovenija 21.03.2024
María del Mar Galcerán Gadea je prva poslanka na svetu z Downovim sindromom. S svojim političnim udejstvovanjem želi prispevati k ustvarjanju pravičnejše, bolj humane družbe, ki bi sprejela, da je različnost vrednota, zaradi katere smo vsi… »

To sta pravili, ki ju slovenski lastniki psov najbolj ignorirajo

Necenzurirano 20.03.2024
Slovenija je dežela hišnih ljubljenčkov; mačke ali/in psi so tako rekoč v večini domov – v nekaterih jih je celo več –, kar izkazuje tudi zanimiva statistika, ki pravi, da smo sedmi narod Evropske unije (EU) z največ psi na gospodinjstvo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem