Španija

Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk

RTV Slovenija 29.03.2024
Slovenija je po številu skupnih zmag deseta najuspešnejša država v zgodovini enotedenskih kolesarskih dirk, če pa čas omejimo zgolj na zadnjih pet sezon, pa je z naskokom na vrhu lestvice. Na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo na vaše… »

Neurje Nelson v Španiji terjalo štiri življenja

Dnevnik 29.03.2024
Na severu Španije so zaradi močnega vetra in do sedem metrov visokih valov utonili štirje ljudje, so v četrtek sporočile tamkajšnje reševalne službe. Ekstremne vremenske razmere je nad Španijo prineslo neurje Nelson, ki danes težave povzroča… »

Spodbujanje zakonitega priseljevanja zaradi zaposlitve ali dela

Delo 29.03.2024
Strategija na področju priseljevanja se dotika tako spodbujanja prihodov tujih delavcev kot mednarodne zaščite. V nadaljevanju preberite: Januarja 2022 je v EU živelo 23,9 milijona državljanov tretjih držav, kar je 5,3 odstotka prebivalstva EU… »

Če bodo Dončić in kolegi prišli na OI, bodo igrali v teh terminih

Zurnal24 28.03.2024
Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) je objavila natančen razpored tekem olimpijskega turnirja. V kolikor se bo slovenska košarkarska reprezentanca uvrstila na olimpijske igre, bo v predtekmovanju najprej igrala s Kanado, nato z zmagovalcem… »

V Španiji nune gasijo žejo romarjev po pivu in božji besedi

RTV Slovenija 26.03.2024
"Veste, da ni greh spiti pivo?" pravi ena izmed 18 katoliških nun, ki so v severnošpanskem starodavnem svetišču ponovno odprle bar. Ta je bil nekoč znan kot Pater, a so ga preimenovale v Hišo matere. Tam strežejo vrčke piva in širijo božjo… »

Izrael evropskim državam, ki so pripravljene priznati Palestino: "To je nagrada za terorizem"

RTV Slovenija 25.03.2024
Izraelsko zunanje ministrstvo je v odzivu na nedavno skupno izjavo štirih evropskih držav, tudi Slovenije, ki so izrazile pripravljenost na priznanje Palestine, zapisalo, da bi to pomenilo "nagrajevanje terorizma" in le povečalo regionalno… »

Izrael kritičen tudi do Slovenije: To je nagrada za terorizem

Delo 25.03.2024
Lior Hajat se je odzval na nedavno potezo predsednikov vlad Slovenije, Španije, Irske in Malte, ki so izrazili pripravljenost za priznanje Palestine. Priznanje palestinske države bi pomenilo nagrajevanje terorizma in bi le povečalo regionalno… »

Izrael / »Priznanje palestinske države bi pomenilo nagrajevanje terorizma«

Mladina 25.03.2024
Tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Lior Hajat se je odzval na skupno izjavo Slovenije, Španije, Irske in Malte, ki so izrazile pripravljenost na priznanje Palestine. Priznanje palestinske države bi pomenilo nagrajevanje terorizma in… »

Alves lahko zapusti španski zapor

Delo 25.03.2024
Nekdanji brazilski reprezentant, obsojen zaradi posilstva, je plačal milijon evrov varščine. Nekdanji brazilski reprezentant Dani Alves, ki je bil februarja v Španiji obsojen zaradi posilstva, je plačal varščino v višini enega milijona evrov in… »

LUKA ZABUKOVEC EVROPSKI PODPRVAK ILCA U21 V KATEGORIJI U19: Kako so se odrezali drugi mladi jadralci (FOTO)

Regional 25.03.2024
V Pollenci na španskem otoku Mallorca se je v soboto zaključilo evropsko prvenstvo za razred ILCA, v kategoriji U21. Na njem so nastopili Alenka Valenčič, Benjamin Aganovič, Ivan Vakhrushev in najmlajši član reprezentance, 17-letni Luka Zabukovec… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem