Španija

Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času«

Delo pred 14 dnevi
Robert Golob je španskemu kolegu prenesel, da je časovnica priznanja odvisna tudi od drugih držav in dogodkov v mednarodni skupnosti. Kot je bilo napovedano, so bile teme pogovora drugega obiska predsednika španske vlade Pedra Sáncheza​ pri… »

Slovenke v skupini s Skandinavkami, Slovenci proti Špancem, Hrvatom, Švedom ...

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Točno sto dni pred začetkom rokometnega turnirja na poletnih olimpijskih igrah v Parizu so izžrebali tekmovalne skupine, kjer bosta igrali tako ženska kot moška reprezentanca Slovenije. Tako 12 ženskih kot 12 moških reprezentanc je razdeljenih na… »

Ni naključje, da je Španija pobudnica priznanja Palestine

Delo pred 15 dnevi
Na drugi uradni obisk k premieru Robertu Golobu danes prihaja španski socialistični premier Pedro Sánchez. V nadaljevanju preberite: Dobro leto po prvem obisku v Sloveniji bo v Ljubljani danes spet španski premier Pedro Sánchez. Socialist k nam… »

V Španiji izbruhnil prvi večji požar letos

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Na vzhodu Španije divja prvi večji požar letošnjega leta. Ogenj se je v nedeljo razplamtel blizu kraja Tarbena v pokrajini Valencia. Doslej je uničenih več kot 600 hektarjev površin, okrog 180 ljudi je moralo zapustiti domove. K širjenju požara… »

Slovenske rokometašice gredo prvič na olimpijske igre

Delo pred 16 dnevi
Naše rokometašice so na odločilni tekmi v Ulmu zanesljivo premagale Črno goro in se kot prva slovenska ženska reprezentanca uvrstila na olimpijske igre. Sijajna zgodba v Ulmu! Slovenske rokometašice so na odločilni tekmi turnirja v Ulmu zanesljivo… »

Na obzorju katalonska past za Oblaka, Arsenal izzivajo levi iz Birminghama

Delo pred 18 dnevi
Naslednji izziv za Jana Oblaka in Atletico Madrid bo tretjeuvrščena Girona. V Angliji načete prvake čakajo klobučarji, Arsenal pa 5. Aston Villa. Prah po razburljivem tednu v ligi prvakov se še ni polegel, ritem v domačih prvenstvih pa ne… »

Gajser na krilih navijačev lovi prvo zmago

Dnevnik pred 18 dnevi
Najboljšega slovenskega motokrosista in njegovega rojaka Jana Pancarja čaka četrta velika nagrada sezone. V Pietramurato po tradiciji potujejo tudi številni slovenski navijači. Tim Gajser (HRC) ima za seboj spodbuden začetek sezone. V elitnem… »

Bitke za zasluge pri priznanju Palestine - še pred priznanjem samim

Delo pred 20 dnevi
Španski predsednik vlade Sánchez bo v torek poskušal prepričati slovenskega premiera Roberta Goloba v priznanje Palestine. V nadaljevanju preberite: Vlada se je v sredo na dopisni seji seznanila z izjavo predsednikov vlad Slovenije, Irske, Malte in… »

EU po električnih vozilih in solarnih panelih še v preiskavo kitajskih proizvajalcev vetrnih turbin

RTV Slovenija pred 21 dnevi
Bruselj je napovedal preiskavo o subvencijah, ki naj bi jih prejeli kitajski proizvajalci vetrnih turbin, s katerimi so opremljene vetrne elektrarne v Evropi. Gre za novo v nizu preiskav proti domnevno nepoštenim praksam kitajskih tehnoloških podjetij… »

Reševanje stanovanjske problematike

Mladina pred 22 dnevi
Ukinitev zlatih vizumov v Španiji. Španija v prihodnje ne namerava več izdajati t. i. zlatih vizumov, s katerimi tuji investitorji v zameno za naložbe v nepremičnine in podjetja v višini 500.000 evrov prejmejo dovoljenje za bivanje v državi, je v… »

Novice dneva »

Prvi maj: mednarodni praznik delavstva

Domžalec pred 6 uramiše 3 povezane

Vreme: Danes bo oblačnost naraščala

Dnevnik pred 8 uramiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem