Španija

Proces privajanja je končan, Marquez spet na vrhu

Zurnal24 pred 4 dnevi
Španski dirkač Marc Marquez je na domačem prizorišču v Jerezu dosegel svoj prvi najboljši startni položaj po selitvi k Ducatiju. Španec Marc Marquez je zmagovalec kvalifikacij pred dirko razreda motoGP za veliko nagrado Španije v Jerezu. Za njim… »

Korupcije osumljenega predsednika z napačnim poljubom je nasledil poslovnež

Delo pred 5 dnevi
Novi prvi mož Nogometne zveze Španije je dosedanji vršilec dolžnosti predsednika Pedro Rocha, ki je nasledil Luisa Rubialesa. Španska nogometna zveza ima novega predsednika. To je postal Pedro Rocha, dosedanji podpredsednik španskega nogometa, ki je… »

Med prvimi smo preizkusili novega dusterja

Zurnal24 pred 7 dnevi
Na cestah in terenu Južne Španije smo prvič zapeljali novega dacia dusterja. Pri Dacii pravijo, da prinaša veliko novega in bolj sofisticiranega, a še naprej ostaja kleni športni terenec. Dacia je v zadnjih dveh letih šla skozi korenito preobrazbo… »

Korupcijska afera v Španiji: sodišče preiskuje premierovo ženo, Sanchez razmišlja o odstopu

Dnevnik pred 7 dnevi
Zaradi suma korupcije pri poslovanju in domnevnega trgovanja z vplivom je sodišče v Madridu uvedlo preiskavo proti soprogi premierja Pedra Sancheza. Sodišče je sporočilo, da se je preiskava proti Begoni Gomez začela 16. aprila na podlagi pritožbe… »

Pritisk na Cerkev za izplačilo odškodnin žrtvam spolnih zlorab

Mladina pred 9 dnevi
Več sto tisoč mladoletnih žrtev spolnih zlorab duhovnikov in drugih cerkvenih uslužbencev v Španiji. Levo usmerjena španska vlada je okrepila pritisk na špansko katoliško cerkev, da izplača odškodnine več sto tisoč mladoletnim žrtvam spolnih… »

Film tedna: Naj se ples začne

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Komična drama in film ceste. In tango. Veliko tanga. Ples kot ozadje in motor treh glavnih junakov, ki iščejo skrivnost. Carlos je Argentinec, ki živi v Španiji, in nekdanji plesalec tanga. Nekega dne prejme klic svojega mladostnega prijatelja… »

Marca velik padec povpraševanja po električnih avtomobilih

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Prodaja avtomobilov v državah Evropske unije ne napreduje. Marca je bilo na novo registriranih dober milijon avtomobilov, kar je 5,2 odstotka manj kot leto prej. Padec prodaje pripisujejo manjšemu povpraševanju kupcev po električnih modelih… »

»S priznanjem Palestine zamujamo. Boljšega časa, kot je sedanji, ne bo.«

Mladina pred 10 dnevi
IZJAVA DNEVA. "S priznanjem Palestine zamujamo. Boljšega časa, kot je sedanji, ne bo, saj je v tej vojni priznanje akt solidarnosti in potrebne podpore palestinskemu ljudstvu. Slovenija lahko in mora imeti svoja stališča, seveda tudi kot članica… »

Pogi je bil v šoku: Strmela sva v TV-ekran

Zurnal24 pred 11 dnevi
Urška Žigart je opisala trenutke, ki so sledili po padcih na dirki po Baskiji. Dirka po Baskiji je v veliki meri zaznamovala letošnjo kolesarsko sezono. V četrti etapi so jo namreč skupili trije od štirih favoritov za skupno zmago na Touru, grdo so… »

Stefano Pioli trener Milana le še do konca sezone

RTV Slovenija pred 11 dnevi
AC Milan se je pred milanskim derbijem odločil, da se bo po tej sezoni razšel s trenerjem Stefanom Piolijem, ki je bil pri "rossonerih" od leta 2019 in je klub leta 2022 popeljal do naslova prvaka Serie A, prvega po enajstih letih. Gazzetta dello Sport… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem