Španija

Noro, kako je Kyrie sprejel, da ni bil izbran v reprezentanco za olimpijske igre

Zurnal24 pred 12 dnevi
Če je Kyrie Irving v preteklosti veljal za psihično in čustveno precej nestabilnega košarkarja, je tokrat povsem mirno sprejel, da ga poleti ne bo v Parizu. Nekdaj je veljal za enega najpomembnejših členov ameriške košarkarske reprezentance, s… »

Dež popestril kvalifikacije, v prvi vrsti sprinterske dirke dva Britanca

Zurnal24 pred 12 dnevi
Norris najhitrejši v deževnih kvalifikacijah za sobotni sprint. Britanec Lando Norris (McLaren) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za sobotni sprint svetovnega prvenstva formule 1. V kvalifikacijah sprinterske drike v deževnem Šanghaju je bil… »

Jan Vide zamenjal univerzo, a ostaja v Los Angelesu

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Veliki slovenski košarkarski up Jan Vide, ki je letošnjo sezono igral na sloviti univerzi UCLA, se seli na LMU, oziroma Loyola Marymount University, ki je prav tako v Los Angelesu. Domžalčan, ki je letos dopolnil 19 let, se je pred odhodom na študij… »

Ko Palestine več ne bo …

Dnevnik pred 12 dnevi
Španski premier Pedro Sanchez je – mimo vseh vljudnih diplomatskih besed, javno izrečenih o podobnosti pogledov s slovenskim gostiteljem – v torek iz Ljubljane odpotoval praznih rok in še bolj praznih obljub. To ugotavlja španski tisk, ki… »

Irski dež

Delo pred 13 dnevi
Med vsemi prijetnimi in toplimi kraji, kjer bi z ženo lahko proslavila četrt stoletja poroke, sva si izbrala dolgo želeni izlet na Irsko. Zeleni otok je te dni verjetno manj zelen kot Slovenija, zagotovo pa je bistveno hladneje in neprimerno bolj… »

Domačini z lažnimi obvestili odganjajo turiste

Zurnal24 pred 14 dnevi
V eni turistično najbolj obljudenih držav imajo lokalni prebivalci vsega dovolj. V Španiji se v zadnjih mesecih množijo gibanja, uperjena proti množičnemu turizmu. Najbolj glasni so na Kanarskih otokih, glas pa povzdigujejo tudi v Andaluziji… »

Nizozemska princesa Amalia eno leto v tajnosti študirala v Španiji

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Nizozemska princesa Amalia je eno leto "na skrivaj" študirala v Španiji, saj v domovini zaradi groženj ni mogla niti za trenutek zapustiti študentskega doma ali varnih zidov palače. Poleti 2022 je nizozemski dvor sporočil, da bo takrat 18-letna… »

Priznanje Palestine zgolj vprašanje časa

Dnevnik pred 14 dnevi
Slovenija in Španija nadaljujeta politične priprave na priznanje Palestine. Državi sta odločeni, da bosta s tem naredili prvi korak k izboljšanju humanitarnega položaja v Gazi, je ob obisku španskega premierja Pedra Sancheza v Sloveniji dejal… »

Golob ob Sánchezu: Ni vprašanje, ali, ampak kdaj je najprimernejši trenutek za priznanje Palestine

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Med obiskom španskega premierja Pedra Sáncheza v Sloveniji sta prevladovali vprašanji Gaze in priznanja Palestine. Kot je dejal slovenski premier Robert Golob, ni vprašanje, ali bosta državi priznali Palestino, ampak zgolj, kdaj bosta to storili… »

Zormanovi s starimi znanci, tudi Hrvati, Adžićevim žreb ni bil naklonjen

Delo pred 15 dnevi
Žreb za Pariz: tako moška kot ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bosta na olimpijskih igrah merili s tekmicama, ki sta bili boljši v kvalifikacijah. Slovenski rokometaši in rokometašice so na žrebu v Parizu dobili tekmece v prvem delu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem