Borča

Ron DeSantis, razdvajajoče konservativno upanje

Delo 25.05.2023
Floridski guverner si je s kandidaturo prislužil sovraštvo Donalda Trumpa, za levico pa je še hujši od njega, toda ne za vso. V nadaljevanju preberite: DeSantis upa, da bo prepričal republikanske volivce z rezultati svojega vladanja. Prav sloves… »

Vdor v Belgorod odraža šibkost ruske vojske

Nova 24TV 24.05.2023
Eno izmed vozil, ki so jih med ekskurzijo uporabljali pripadniki ruskih protirežimskih formacij. (Vir: AFP) Po hudih spopadih in umiku ukrajinske vojske iz Bahmuta so svetovno javnost šokirali prizori ruske obmejne regije Belgorod, v katero sta vdrli… »

Mesto žensk v okviru majskega cikla vabi v umetnost skupnosti

RTV Slovenija 24.05.2023
Do 26. maja v Mestu žensk prirejajo Majski cikel, ki se razlega v Centru kulture Španski borci. Sklop bo povezal umetniške produkcije, nastale na podlagi razmislekov in prakticiranja umetnosti skupnosti. V ponedeljek ga je uvedla predstava Nihče več… »

Na jugu Rusije izbruhnili spopadi

SiolNET 22.05.2023
Skupina saboterjev je iz Ukrajine vstopila v obmejno rusko regijo Belgorod, v spopadih pa je bilo ranjenih šest ljudi, je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov in v regiji vzpostavil tako imenovani protiteroristični režim. Varnostne sile… »

Prigožin trdi, da je Rusija zavzela Bahmut, Ukrajinci pa to zanikajo

Necenzurirano 20.05.2023
Je mesto padlo ali ni? Šef Wagnerjevih plačancev trdi eno, ukrajinske oblasti drugo. Vodja zloglasnih ruskih plačancev Wagner Jevgenij Prigožin je na družbenih omrežjih objavil novico o uspehu ruskih sil: »Danes opoldne je bil Bahmut v celoti… »

Nasprotniki pravice do splava prvič tudi v štajerski prestolnici

Mladina 19.05.2023
Borci za življenje. V Mariboru je prejšnji konec tedna potekal Pohod za življenje, shod, ki je po zgledu podobnih pohodov predvsem ameriških konservativcev in »pro-life« gibanj, ki nasprotujejo pravici do splava, v Ljubljani že postal vsakoletna… »

Odličen ekipni rezultat Judo kluba Komenda na Pokalu Novega mesta

Domžalec 17.05.2023
V soboto, 13.5.2023 je v Športni dvorani Marof v Novem mestu potekal uradni turnir za starostne kategorije U12 in U14 v judu. Tekmovali so tudi judoisti Judo kluba Komenda, ki so se po končanem uradnem delu tekmovanja uvrstili na odlično EKIPNO 1… »

Spor med tekmovalcema Super para: "Z mano se ne boš tako pogovarjal"

Zurnal24 16.05.2023
Med Žanet in Silvom je bilo napeto. Šov Super par sta morala zapustiti Borče in Laura, ki sta bila na koncu kar malo "paranoična", saj sta bila prepričana, da so se vsi zarotili proti njima, tudi Žanet in Timi, s katerima sta se na začetku dobro… »

Prigožin rusko vojsko vnovič obtožil, da beži iz Bahmuta

Dnevnik 12.05.2023
Vodja ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je danes rusko vojaško poveljstvo obtožil, da podcenjuje trenutne razmere v mestu Bahmut na vzhodu Ukrajine, ruske vojake pa je vnovič obtožil, da so pobegnili s svojih položajev v… »

Kijev poroča o uspehu na bojišču v Bahmutu in napredovanju za dva kilometra

RTV Slovenija 12.05.2023
Ukrajina trdi, da je pri Bahmutu dosegla napredek in pridobila nekaj ozemlja. Kot je sporočilo obrambno ministrstvo v Kijevu, so njihovi borci napredovali za dva kilometra v bližini obleganega mesta v vzhodni pokrajini Doneck. "Sovražnik je imel… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem