Borča

ŽE V DOMAČEM PRIPORU: Znana borka proti mafiji obtožena korupcije in poneverbe

Regional 21.04.2023
V Palermu so zaradi suma korupcije in poneverbe sredstev EU aretirali eno tamkajšnjih najbolj znanih predstavnic boja proti mafiji, ravnateljico Danielo Lo Verde in njenega pomočnika. Ironija je toliko večja, saj je šolska ustanova, ki jo vodita… »

TV namigi: Vojvoda, Gasilci v Chicagu in Reinhard Karl

Delo 19.04.2023
Zgodba borca za pravice Kemptona Buntona, ki je ukradel sliko, deseta sezona serije o gasilcih in dokumentarec o skoraj neznanem nemškem alpinistu. Sreda, 19. aprila Vojvoda: TV SLO 1 ob 20.05 Vikendova ocena: 4 (od 5) The Duke. VB, 2020. Režija: Roger… »

Kamniška judoistka Brina Frece kar do dveh kolajn

Domžalec 19.04.2023
V soboto, 8. aprila 2023, se je Judo klub Komenda udeležili mednarodnega tekmovanja za Pokal Ptuja, ki je bilo tudi uradno tekmovanje za točke v slovenskem pokalu v kategorijah U12, U21 in U23. Nastopilo je 236 tekmovalcev iz 28 klubov. Judo klub… »

Znano, kdaj se bo Helios boril za ligo ABA

SiolNET 18.04.2023
Košarkarji Helios Suns iz Domžal bodo kvalifikacije za nastop v elitni regionalni ligi Aba v prihodnji sezoni igrali z Borcem iz Srbije. Prva tekma bo v Čačku 25. aprila ob 18. uri, je sporočila liga. Sportal "Nekateri pravijo, da je naša naloga… »

Prigožin: V bojih za Bahmut ruski vojaki ščitijo boke pripadnikov Wagnerja

RTV Slovenija 17.04.2023
Ruska vojska in enote ruske najemniške vojaške skupine Wagner so v skupnih vojaških akcijah v bitki za Bahmut zavzele dve soseski na severozahodu in v središču mesta, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Rusija trdi, da je zavzela 80 odstotkov… »

V ruskem napadu na Slovjansk umrlo najmanj osem ljudi, tudi malček

Necenzurirano 14.04.2023
Bitka za Bahmut, ukrajinsko mesto v ruševinah, se nadaljuje, pri čemer ruska vojska vrši vse večji pritisk. Medtem so ruske sile danes izvedle raketni napad na Slovjansk, v katerem je umrlo najmanj osem civilistov, tudi otrok. Ruska vojska in predvsem… »

Ruski disident za učbenike

Delo 14.04.2023
Vladimir Kara-Murza je novinar, opozicijski politik, borec za človekove pravice. Grozi mu 25 let zapora. V portretu lahko preberete: »To je naš sovražnik, ki mora biti najstrožje kaznovan!« S temi besedami je tožilec Boris Loktionov brez trohice… »

Sile mjanmarske hunte v torek v raketnem napadu ubile najmanj 50 ljudi

RTV Slovenija 12.04.2023
Sile vladajoče vojaške hunte v Mjanmaru so v torek zjutraj izstrelile več raket na naselje v pokrajini Sagaing, kjer so odprli nove prostore Ljudskih obrambnih sil (PDF), ki nasprotujejo hunti, in ubile najmanj 50 ljudi. "Izvedli smo napad na… »

Let 3 na Evrosong z zlatim traktorjem

Dnevnik 08.04.2023
Skupina Let 3, ki bo maja zastopala Hrvaško na Evrosongu s pesmijo Mama ŠČ!, je v kraju Kastav predstavila zlati traktor, s katerim bodo nastopili na tem tekmovanju, z njim pa so se popeljali tudi po trgu. Traktor je izdelal lokalni mehanik Zoran… »

Super par: V šovu že prve zamere?

Zurnal24 04.04.2023
Sta res dobila najslabšo sobo? V šovu Super par je bilo že v prvi oddaji adrenalinsko. Šoka pa tekmovalci niso doživeli le zaradi višine, ampak tudi nagrade, ki sta jo dobila Silvo in Melita. Ker sta uspešno uganila, koliko časa so ostali pari že… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem