Borča

Izraelska vojska trdi, da je v napadu zamenjala humanitarnega delavca za borca Hamasa

RTV Slovenija 05.04.2024
Izraelska vojska je napadla humanitarne delavce nevladne organizacije World Central Kitchen (WCK) v Gazi, ker je enega od njih zamenjala za pripadnika Hamasa, je po preiskavi incidenta sporočila izraelska vojska, ki je odpustila dva častnika… »

Izraelska vojska priznala: Humanitarca smo zamenjali za borca Hamasa

Necenzurirano 05.04.2024
Izraelska vojska je v primeru napada na humanitarni konvoj, v katerem je umrlo sedem pripadnikov humanitarne organizacije, priznala napako in odpustila dva časnika. Ali bo za dejanje odgovarjal še kdo višje na verigi odločanja, pa bo pokazal čas… »

Rezultati preiskave: Izraelska vojska je humanitarne delavce zamešala za Hamas

Dnevnik 05.04.2024
Izraelska vojska je zaključila preiskavo ponedeljkovega zračnega napada na humanitarne delavce ameriške nevladne organizacije World Central Kitchen (WCK) v Gazi, v katerem je umrlo sedem ljudi. Sporočili so, da so izsledki pokazali, da je vojska enega… »

Olimpija dosegla novo dno, a še vedno upa na četrto mesto

Dnevnik 05.04.2024
Košarkarje Cedevite Olimpije danes ob 18. uri v Zagrebu čaka zadnja tekma rednega dela lige ABA proti Ciboni. Krka jutri ob 19. uri gostuje v Čačku pri Borcu. Zadnji krog lige ABA bo za oba slovenska predstavnika še kako pomemben. Cedevita Olimpija v… »

Ana Jug: Upirati se pač moraš

Necenzurirano 04.04.2024
Ana Jug je tista odvetnica, ki je zagovarjala revne in nemočne, bila je ena od pobudnic ambulante pro bono v Novi Gorici, nekdanja nominiranka za Slovenko leta, prizadeva si tudi za svet brez navlake, saj že vrsto let predeluje odpadni material, je pa… »

Izraelski napad na iranski konzulat zahteval 11 žrtev. Iran: Napad ne bo ostal brez odgovora.

RTV Slovenija 02.04.2024
Število žrtev izraelskih napadov na iranski konzulat v sirski prestolnici Damask je naraslo na 11. Iranski predsednik Ebrahim Raisi je opozoril, da "napad ne bo ostal brez odgovora". Sirski observatorij za človekove pravice, ki ima sedež v Londonu, je… »

#intervju Jan Špan, košarkar Krke: Psihološko lažje, če veš, da obstaja rezervni načrt

Dnevnik 02.04.2024
Čeprav je v obračun 25., predzadnjega kroga lige ABA Cedevita Olimpija vstopila kot velik favorit, je Krka s predstavo sezone povsem razbila brezkrvnega rivala iz prestolnice Slovenije. Novomeščani so za trenutek dobili upanje, da se bodo izognili… »

S predstavo sezone nadigrali zmaje, a vprašanje, ali bo zmaga sploh kaj pripomogla

RTV Slovenija 31.03.2024
Po skoraj dveh letih so košarkarji Krke znova gostili Cedevito Olimpijo, ki so jo premagali z 92:78 in tako ostali v boju za izognitev zadnjega mesta v Ligi ABA. Do konca rednega dela jadranskega tekmovanja je še en krog. Novomeščane čaka še… »

Pred 150 leti se je rodil general, ki je ubranil severno mejo

Delo 29.03.2024
Letošnje leto je vlada razglasila za Maistrovo. Po vsej Sloveniji potekajo številne prireditve, junija, ob 90. obletnici njegove smrti, bodo tudi na Uncu. Na današnji dan pred 150 leti se je rodil pesnik in general Rudolf Maister, ki je s svojimi borci… »

Guterres izrazil ogorčenje nad blokado pomoči, Hamas: Talec umrl zaradi pomanjkanja hrane in zdravil

RTV Slovenija 23.03.2024
Izraelska vojska je sporočila, da je v operaciji v bolnišnici Šifa v mestu Gaza ubila več kot 170 palestinskih borcev, palestinsko gibanje Hamas pa to zanika in pravi, da so bili ubiti bolniki in razseljeni. Hamas je sporočil, da je umrl izraelski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem