Borča

Črni trg z ukrajinskimi vojnimi ujetniki vodijo "razmeroma" humani Čečeni

Necenzurirano 07.03.2024
Po ocenah Guardiana so ruske sile doslej zajele okoli 4000 ukrajinskih borcev. Do avgusta lani je bilo več kot 2500 Ukrajincev vključenih v izmenjave vojnih ujetnikov. Petro Jacenko, tiskovni predstavnik ukrajinskega štaba za koordinacijo vojnih… »

ZN: "Utemeljeni razlogi za prepričanje", da so se med napadom Hamasa v Izraelu zgodila posilstva

RTV Slovenija 05.03.2024
Skupina ZN-ovih strokovnjakov v novem poročilu pravi, da obstajajo "utemeljeni razlogi za prepričanje", da se je med Hamasovim napadom na jugu Izraela oktobra zgodilo tudi spolno nasilje. Z žrtvami samimi strokovnjaki sicer niso govorili. Ekipo je… »

80 let od požiga Jamnika

Zurnal24 01.03.2024
Združenje borcev za vrednote NOB Kranj in krajevna organizacija združenja Besnica - Podblica so pri spomeniku padlim borcem, talcem in žrtvam nacističnega terorja na Jamniku pripravili spominsko slovesnost ob 80. obletnici požiga vasi. Zbrani so se… »

Borci za Stonehenge izgubili sodno bitko.

RTV Slovenija 27.02.2024
Skupina britanskih arheologov, urbanistov in znanstvenikov, ki je poskusila še na sodišču doseči ustavitev načrtovanega spornega predora v bližini prazgodovinskega najdišča Stonehenge, je izgubila sodno bitko. Britanska vlada želi v bližini… »

Znana osumljenca in motiv za smrt borca MMA v Beogradu

Necenzurirano 27.02.2024
Srbska policija je za umor Stefana Savića osumila dva nogometaša, Vasilija Gačevića in Marka Daničića, ki sta Savića domnevno napadla zaradi maščevanja izpred dveh let. Za umor Stefana Savića, ki se je zgodil v noči iz minule sobote na nedeljo… »

V Beogradu ubili MMA borca

Necenzurirano 25.02.2024
Včeraj so v središču Beograda do smrti zabodli 23-letnega Stefana Savića, srbskega reprezentanta v MMA (Mixed Martial Arts). V srbski prestolnici Beogradu je včeraj očitno bilo nekaj v zraku, saj so noč zaznamovali trije ločeni krvavi obračuni na… »

Biden oznanil nove sankcije proti Rusiji zaradi smrti Navalnega

Dnevnik 23.02.2024
Ameriški predsednik Joe Biden je danes naznanil nov paket sankcij proti Rusiji, ki vsebuje več kot 500 ukrepov, poročajo tuje tiskovne agencije. ZDA nove sankcije proti Rusiji uvajajo zaradi nedavne smrti ruskega oporečnika Alekseja Navalnega, obenem… »

Odlični dosežki mladih borcev na mednarodnem tekmovanju Zrinski Open v Čakovcu

Domžalec 19.02.2024
V soboto, 10. februarja 2024, so se mladi borci iz Judo Kluba Ippon Kamnik odpravili na prestižno mednarodno tekmovanje Zrinski Open v Čakovcu na Hrvaškem. Kljub močni konkurenci so dosegli izjemne rezultate in se lahko ponosno pohvalijo z odličnimi… »

Ekipa Navalnega: To ni bila samo smrt, bil je umor

Dnevnik 17.02.2024
Ekipa ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega je danes potrdila njegovo smrt, pri čemer se sklicuje na navedbe njegove matere, ki je odpotovala v zapor na skrajni sever Rusije, kjer je bil zaprt. Njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmiš je… »

V bolnišnici v Han Junisu izraelska vojska aretirala sto ljudi

Delo 17.02.2024
Izraelska vojska trdi, da se v bolnišnici skrivajo borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Izraelska vojska je danes sporočila, da je v operaciji v bolnišnici Naser v Han Junisu na jugu območja Gaze, kamor je vdrla v četrtek, doslej… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem