Crna Gora

V Srbiji zasegli rekordnih 112 ton cigaret

Dnevnik 30.08.2023
Srbski cariniki so v enem od beograjskih skladišč zasegli več kot 112 ton oziroma skoraj 111 milijonov cigaret, vrednih več kot 15,5 milijona evrov. S tem so dvakrat presegli dosedanjo rekordno zasego cigaret, ki je znašala 50 ton, so v torek… »

Dekolonizira telo in razgalja nasilje

Delo 28.08.2023
Priznanje Srednjeevropske pobude za mlado avtorico je prejela Tijana Rakočević za prozo v koraku s sodobnimi literarnimi trendi. Med 4. in 9. septembrom bo med Hrastnikom, Koprom, Lokvijo, Ljubljano, Sežano, Štanjelom in Trstom 38. mednarodni… »

Slovencem se pridružili še Američani, Srbi in Španci

Zurnal24 28.08.2023
Slovenci, Američani, Srbi in Španci na ponedeljkovih tekmah do druge zmage na košarkarskem SP. Poleg slovenskih košarkarjev, ki so danes premagali Gruzijce z 88:67, so druge zmage v skupinskem delu svetovnega prvenstva na Japonskem, Filipinih in v… »

Balkanski voditelji na BSF-ju izrazili frustriranost glede širitve EU-ja

RTV Slovenija 28.08.2023
Predsedniki vlad balkanskih držav so na okrogli mizi na Blejskem strateškem forumu (BSF) pozdravili napoved predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, da mora biti Evropska unija do leta 2030 pripravljena na širitev, a niso skrivali frustracij. Na… »

Nagrado za mlade literate na letošnji Vilenici prejme Črnogorka Tijana Rakočević

RTV Slovenija 23.08.2023
Pisateljsko nagrado SEP za mlade avtorje, ki jo na mednarodnem festivalu Vilenica podeljuje Srednjeevropska pobuda skupaj z Društvom slovenskih pisateljev, letos prejme Tijana Rakočević iz Črne gore. Kot je žirija zapisala v obrazložitvi, je… »

Sejem Agra spet odpira vrata

Gorenjski glas 22.08.2023
Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni bodo v soboto odprli tradicionalni, že 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki bo trajal do četrtka, 31. avgusta. Na sejmu bodo sodelovali tudi skoraj vsi najpomembnejši gorenjski izdelovalci in prodajalci… »

Srbski obrambni minister svari sosedi

SiolNET 21.08.2023
Srbski obrambni minister in predsednik vladajoče stranke Miloš Vučević je v soboto izjavil, da sta Črna gora in Severna Makedonija storili napako s tem, ko sta priznali neodvisnost Kosova, kar ju bo po njegovem mnenju udarilo po glavi. V Podgorici so… »

Na generalki padli Japonci

Dnevnik 21.08.2023
Moška košarkarska reprezentanca Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom bližnjega svetovnega prvenstva nadigrala sogostiteljico Japonsko s kar 35 točkami razlike (103:68). Tri zmage in štirje porazi – to je izkupiček Slovencev na… »

Črna gora postala pravi plen Rusije

Zurnal24 13.08.2023
V času ukrajinske krize in ko so v veljavi sankcije proti Rusiji, slednja vlaga milijone v balkansko državo. Največji tuji vlagatelji v Črni gori v prvih petih mesecih letošnjega leta so bili z 52,5 milijona evrov naložb ruski državljani, so… »

Slavni košarkar dopustuje v Sredozemlju in ne more prehvaliti te balkanske države #foto

SiolNET 10.08.2023
Earvin Magic Johnson, nekdanji košarkarski zvezdnik in as Los Angeles Lakers, z družino in prijatelji dopustuje v Sredozemlju. Pred kratkim se je ustavil v Dubrovniku in si v tamkajšnji prestižni restavraciji privoščil večerjo s pogledom na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem