Crna Gora

Črna gora bo lahko šla v EU še pred letom 2030

Delo 31.10.2023
Ob obisku Črne gore je predsednica Evropske komisije Ursula von Der Leyen poudarila, da je Črna gora že dolgo država, ki je najbolj napredovala na poti k EU. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes v Podgorici, ki jo je obiskala v… »

Von der Leyen: Črna gora lahko vstopi v EU še pred letom 2030

Dnevnik 31.10.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes v Podgorici, ki jo je obiskala v okviru svoje štiridnevne turneje po Zahodnem Balkanu, pohvalila napredek Črne gore pri približevanju EU. Opozorila je, da je za pristopanje ključno izvajanje… »

Črna gora je dobila novo vlado, vpliva Beograda ni bilo

Delo 31.10.2023
Poslanci v skupščini v Podgorici so zjutraj izglasovali 44. vlado, njen predsednik je Milojko Spajić, vodja vladajočega gibanja Evropa zdaj. V nadaljevanju preberite: Ministrsko ekipo novega predsednika črnogorske vlade Milojka Spajića je v… »

Sto let turške hoje v krogu

SiolNET 28.10.2023
Pred sto leti so na razvalinah Otomanskega cesarstva v novi prestolnici Ankari uradno razglasili Republiko Turčijo. Vodja turške republike je postal Mustafa Kemal Atatürk. Ta je uvedel številne reforme po zahodnem zgledu, ki pa jih v zadnjih letih… »

Trata uspešna tudi v regionalni ligi

Gorenjski glas 24.10.2023
Trata se je kljub uvodnemu porazu proti Puli uvrstila na zaključni turnir regionalne balinarske lige. Škofja Loka – Balinarji Trate, zmagovalci lanske premierne izvedbe regionalne balinarske lige (RBL), so si minuli konec tedna vnovič priigrali… »

Dijaki izvrstni v Ohridu

Gorenjski glas 21.10.2023
Dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica so se udeležili mednarodnega tekmovanja srednjih gostinskih in turističnih šol GATUS, ki je bilo letos v Ohridu v Severni Makedoniji. Tako v kuharstvu kot v strežbi in turizmu so si priborili… »

Jelena Pejković: »Vključenost ne sme ostati le črka na papirju.«

RTV Slovenija 19.10.2023
Današnji svet na polju enakopravnosti postavlja številne izzive, zato ni vedno preprosto zagotoviti enakih priložnosti za vse zaposlene. Kako se na ta izziv odzivajo v podjetju Schneider Electric, vodilnem podjetju v digitalni preobrazbi upravljanja… »

Slovenci, ki so se iz Izraela vrnili prek Črne gore, so že prileteli na brniško letališče

RTV Slovenija 11.10.2023
Na Brnik so dopoldne prileteli slovenski državljani, ki so se iz Izraela vrnili prek Črne gore, je poročala TV Slovenija. 17 slovenskih državljanov se je namreč v torek vkrcalo na letalo iz Izraela v organizaciji zunanjega ministrstva Črne gore. Kot… »

V soboto zjutraj šok in zmeda, nato boj za vozovnice

Delo 11.10.2023
Kar se dogaja v Izraelu, je katastrofa, neprimerljiva s prejšnjimi napadi, pravita sogovornika Luka Gantar in Peter Ahčin. Zračne napade v Izraelu so že doživeli, toda tisto jutro je bilo drugače, se tudi naši sogovorniki, slovenski državljani… »

Države evakuirajo svoje državljane iz Izraela. 17 slovenskih državljanov odletelo v Podgorico.

RTV Slovenija 10.10.2023
Tuje države skušajo iz Izraela po sobotnem smrtonosnem napadu palestinskega gibanja Hamas evakuirati svoje državljane. Črna gora je v domovino danes prepeljala sto ljudi, med katerimi so tudi slovenski državljani. Več se jih je vrnilo v lastni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem