Crna Gora

Pirc Musar: Črna gora je lokomotiva, ki regijo vleče k EU

Dnevnik 06.11.2023
Črna gora je lokomotiva, ki vleče Zahodni Balkan proti EU, je danes po pogovorih s črnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem na Brdu pri Kranju dejala predsednica Nataša Pirc Musar. Milatović je prepričan, da bi bilo članstvo njegove države v… »

Nataša Pirc Musar / »Črna gora je lokomotiva, ki regijo vleče k EU«

Mladina 06.11.2023
Obisk črnogorskega predsednika Jakova Milatovića. "Črna gora je lokomotiva, ki vleče Zahodni Balkan proti EU," je danes po pogovorih s črnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem na Brdu pri Kranju dejala predsednica Nataša Pirc Musar. Milatović… »

Pirc Musar: Srčno si želim, da bomo s Črno goro kmalu sooblikovali našo skupno evropsko zgodbo

RTV Slovenija 06.11.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na Brdu pri Kranju sprejela črnogorskega predsednika Jakova Milatovića, ki je na svojem prvem uradnem obisku Slovenije. V središču srečanja je bilo približevanje Črne gore Evropski uniji. Predsednica… »

Slovenska predsednica: Črna gora je lokomotiva, ki regijo vleče k EU

Delo 06.11.2023
Voditelja sta se strinjala, da državi dobro sodelujeta na več ravneh. Črna gora je lokomotiva, ki vleče Zahodni Balkan proti EU, je danes po pogovorih s črnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem na Brdu pri Kranju dejala predsednica Nataša Pirc… »

Lahko bi postali Švica ali Singapur, a prej moramo biti Slovenija

Delo 04.11.2023
Predsednik Črne gore Jakov Milatovi je pred obiskom v Ljubljani razkril pogled na prihodnost svoje države v Evropski uniji. V nadaljevanju preberite: Črna gora je med državami Zahodnega Balkana prehodila največ poti do članstva v Evropski uniji. Da… »

Novomeščani na ščitu tudi iz Črne gore

Delo 02.11.2023
Košarkarji novomeške Krke so v 6. kolu lige Aba v gosteh izgubili proti Studentskemu centru s 70:84. Košarkarji novomeške Krke so v 6. kolu lige Aba v gosteh izgubili proti Studentskemu centru s 70:84 (18:16, 35:35, 54:64). Strateg Krke Gašper Okorn… »

Zvrhan koš bruseljskega optimizma za Balkan

Delo 02.11.2023
Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je v Sarajevu končala balkansko turnejo. Slišati je bilo malo novega. V nadaljevanju preberite: Prihodnost držav Zahodnega Balkana je v Evropski uniji, a brez resničnega napredka pri nujnih reformah… »

Palica iz Amerike ali korenje iz EU

Delo 02.11.2023
Medtem ko Bruselj z obljubami in optimizmom skuša balkanske voditelje prepričati, da pospešijo reforme, se zdi ameriški pritisk bolj prepričljiv. V nadaljevanju preberite: Kako pomembna je predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen za Zahodni… »

Siol.net se poteguje za naziv najboljši spletni medij v regiji. Glasujte!

SiolNET 01.11.2023
Prvi regionalni in edini specializirani portal za medije Media daily od 1. do 30. novembra organizira šesti izbor najboljšega izmed 20 najbolj branih spletnih medijev na območju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije in Severne… »

Von der Leyen: Srbija med naprednejšimi, Črna gora bi lahko v EU vstopila pred 2030

RTV Slovenija 31.10.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Podgorici pohvalila napredek Črne gore pri približevanju EU-ju, saj bi se Črna gora lahko pridružila EU-ju pred letom 2030. V Beogradu pa se je srečala s srbskim predsednikom Aleksandrom… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem