DS

Javni zavodi ne naročajo dovolj ekološke hrane. Zakaj?

Finance.si 13.02.2024
Na posvetu v državnem svetu opozorili na izzive pri izpolnjevanju zahtev, ki jih prinaša zakonodaja na področju zagotavljanja zadostnih količin ekoloških živil in živil iz shem kakovosti GZS –Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter… »

Pobudniki prepovedi glifosata zbrali premalo podpisov – k vložitvi predloga zdaj pozivajo DZ in DS

RTV Slovenija 15.01.2024
Gibanje Zdrava družba, Anton Komat in društvo Alpe Adria Green niso zbrali dovolj podpisov volivcev za vložitev predloga zakona o prepovedi proizvodnje, prodaje in uporabe glifosata v Sloveniji. Zdaj k vložitvi pozivajo državni zbor in državni svet… »

DS predlaga ukinitev popisa cen živil, sredstva pa naj bi bila namenjena spodbujanju samooskrbe

RTV Slovenija 15.01.2024
Člani komisije državnega sveta za kmetijstvo, predstavniki kmetijskih organizacij in živilskih podjetij menijo, da bi bilo treba ukrep popisovanja cen košarice osnovnih skupin živil ukiniti, saj je po njihovem mnenju nesmiseln. O popisovanju cen in o… »

DELEGACIJA DRŽAVNEGA SVETA V KOPRU: S predstavniki obalnih občin govorili o težavah, o katerih bi lahko odločale pokrajine…

Regional 09.01.2024
Delegacija državnega sveta je danes s predstavniki štirih občin slovenske Istre v Kopru govorila o najbolj perečih težavah območja, predvsem oskrbi z vodo, cestah in prostorskem načrtovanju. To pa so zadeve, o katerih bi lahko odločale pokrajine… »

Korak v trajnostnem prehodu Slovenije z novo embalažno rešitvijo

Dnevnik 23.12.2023
V prizadevanjih za zmanjšanje vplivov na okolje zelo pomemben dejavnik predstavljajo inovacije na področju trajnostne embalaže, s katerimi odgovorni proizvajalci sledijo vedno bolj zahtevnemu in odgovornemu potrošniku. Eno od slovenskih podjetij na… »

Poslanci po vetu državnega sveta znova potrdili zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu

RTV Slovenija 22.12.2023
Poslanci so na izredni seji DZ-ja vnovič odločali o zakonu o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin in ga spet potrdili. Še enkrat so o njem odločali, ker je državni svet v torek izglasoval… »

DZ po vetu DS ponovno potrdil zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva

Dnevnik 22.12.2023
Državni zbor je z 51 glasovi za in 22 proti vnovič potrdil zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin, na katerega je državni svet v torek izglasoval veto. Tudi pri ponovnem odločanju so mu… »

DZ znova potrdil zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva

Delo 22.12.2023
Tudi pri ponovnem odločanju so podporo zakonu zagotovili v koaliciji, medtem ko v opoziciji ostajajo kritični. Državni zbor je z 51 glasovi za in 22 proti znova potrdil zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z… »

DZ ponovno potrdil zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu

SiolNET 22.12.2023
Državni zbor je z 51 glasovi za in 22 proti vnovič potrdil zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin, na katerega je državni svet v torek izglasoval veto. Tudi pri ponovnem odločanju so mu… »

Na prodajnih policah revolucionarna slovenska embalaža

Delo 20.12.2023
DS Smith Slovenija in Skupina Panvita z inovativno embalažno rešitvijo zmanjšujeta uporabo plastike za do 85 % pri več kot 1,6 milijona embalažnih pladnjev. DS Smith Slovenija, vodilno podjetje na področju inovativnih in trajnostnih embalažnih… »

Novice dneva »

Pogija so ujeli 200 metrov pred ciljem

Delo pred 4 uramiše 7 povezanih

Italija ne želi biti v schengenskem območju s Slovenijo

Zurnal24 pred 7 uramiše 6 povezanih

Bencin in dizel od polnoči cenejša

Delo pred 37 minutamiše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem