DS

DS izglasoval odložilni veto na zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva

Dnevnik 19.12.2023
Državni svetniki so na predlog Interesne skupine delodajalcev na izredni seji z 20 glasovi za in 8 glasovi proti sprejeli odložilni veto na zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin. Poslanci… »

VETO NA ZDRAVSTVENI INTERVENTNI ZAKON? Pobudo zanj izglasovali delodajalci, državni svet bo odločal jutri

Regional 18.12.2023
Državni svet bo v torek odločal o vložitvi odložilnega veta na zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, ki ga je DZ sprejel minuli teden. Pobudo za veto je danes na dopisni seji izglasovala interesna skupina delodajalcev. Če bo DS veto… »

DS jutri predvidoma o vetu na zdravstveni interventni zakon

Delo 18.12.2023
Če bo DS veto vložil, bi državni zbor o interventnem zakonu utegnil ponovno glasovati v petek. Državni svet bo v torek odločal o vložitvi odložilnega veta na zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, ki ga je DZ sprejel prejšnji teden… »

Z inovativno embalažo do manjše uporabe plastike

Delo 13.12.2023
Embalažna inovacija DS Smith Easy Bowl je rezultat dveletnega razvoja, uvedli pa so jo v partnerstvu s skupino Panvita. Tudi v industriji embalaže se postavljajo novi standardi tudi z inovacijo, kot je Easy Bowl, ki jo je razvilo podjetje DS Smith. To… »

DS bo vložil zahtevo za presojo ustavnosti novel o RTV SLO in o zaščiti živali

RTV Slovenija 06.12.2023
Državni svet je odločil, da vloži zahtevo za presojo ustavnosti skoraj celotne novele zakona o RTV Slovenija in dela novele zakona o zaščiti živali. Državni svet je z 21 glasovi za in štirimi proti odločil, da na ustavno sodišče vloži zahtevo… »

Dš dš dš deževnik: Ko se dva deževnika namenita poiskat nekaj sladkega

RTV Slovenija 06.12.2023
V Lutkovnem gledališču Maribor bo nocoj premiera predstave Dš dš dš deževnik, ki otroke in njihove starše popelje na odkrivanje malih in velikih skrivnosti tistega sveta, ki ga vidimo in slišimo, in tistega, ki ga šele odkrivamo z gibom, glasom… »

Avdiovizualni kalkulator

Delo 24.11.2023
Kakovost izdelkov bi se izboljšala, če bi po dvajsetih letih končno sledilo podeljevanje državnih sredstev po kakovosti in svežini, ne po ključu klientelizma. V petek, 17. 11. 2023, je bila v državnem svetu (DS) predstavljena vizija razvoja… »

Lotrič: Po poplavah bi bile lahko pokrajine odlične organizatorke

RTV Slovenija 21.11.2023
Koroško je obiskala delegacija državnega sveta na čelu s predsednikom DS-ja Markom Lotričem. V pogovorih z župani, predstavniki podjetij in kmetijstva se je seznanila z odpravljanjem posledic ujme, dotaknili pa so se tudi vprašanja pokrajin… »

Trend zamenjave plastike s papirjem bo ostal živ

Delo 09.11.2023
Vodilni svetovni ponudnik kartonske embalaže ima v Sloveniji tri obrate s skoraj 500 zaposlenimi in sledi ciljem trajnosti. DS Smith je vodilni svetovni ponudnik trajnostne embalaže na osnovi naravnih in celuloznih vlaken, kar podpira tudi z lastno… »

DZ znova potrdil novelo zakona o tujcih in o delovnih razmerjih

SiolNET 07.11.2023
DZ je z 52 glasovi za in osmimi proti ob ponovnem odločanju po odložilnem vetu DS znova potrdil novelo zakona o tujcih. Poslanci SDS so sejo DZ obstruirali. Novela iz dveh na eno leto skrajšuje rok, po katerem je tujec upravičen do združitve z… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem