DS

DZ po odložilnem vetu DS znova potrdil noveli zakona o tujcih in zakona o delovnih razmerjih

Dnevnik 07.11.2023
DZ je po vetu državnega sveta, izglasovanem minuli teden, na današnji izredni seji vnovič potrdil novelo zakona o delovnih razmerjih, ki ob določbah evropskih direktiv, kot je petdnevni oskrbovalski dopust, prinaša še ukrepe za zaščito sindikalnih… »

DZ znova potrdil noveli zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih

Delo 07.11.2023
Število zavezancev za preizkus znanja iz slovenskega jezika se povečuje, na drugi strani pa je premalo izvajalcev izpitov. DZ je z 52 glasovi za in osmimi proti ob ponovnem odločanju po odložilnem vetu DS znova potrdil novelo zakona o tujcih. Poslanci… »

Kangler na seji razpravljal o sebi in to se mu ni zdelo sporno

Zurnal24 07.11.2023
Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Franca Kanglerja in s tem potrdilo ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da je s tem, ko je leta 2019 sodeloval in razpravljal o predlogu zahteve za odreditev parlamentarne preiskave za ugotovitev… »

Upravno sodišče / Kangler kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije

Mladina 07.11.2023
Upravno sodišče je pritrdilo ugotovitvam Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Upravno sodišče je pritrdilo ugotovitvam Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da se je Franc Kangler s tem, ko je leta 2019 v DS sodeloval v razpravi o zahtevi… »

Sodišče: Franc Kangler kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije

Necenzurirano 07.11.2023
Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Franca Kanglerja in prikimalo KPK, da je Kangler ravnal v nasprotju z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije. Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Franca Kanglerja in s tem potrdilo ugotovitve Komisije za… »

Sodišče: Kangler kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije

Delo 07.11.2023
Sodišče je pritrdilo stališču KPK, da se morajo uradne osebe v takšnih primerih izločiti iz celotnega sodelovanja pri sprejemanju odločitve. Upravno sodišče je pritrdilo ugotovitvam Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da se je Franc… »

Sodišče potrdilo ugotovitve KPK-ja: Kangler kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije

RTV Slovenija 07.11.2023
Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Franca Kanglerja in s tem potrdilo ugotovitve KPK-ja, da je leta 2019 kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, saj se kot državni svetnik ni izločil iz razprave o zadevi, ki se je nanašala na njega… »

Matični odbor DZ po odložilnem vetu DS znova podprl novelo zakona o tujcih

Delo 06.11.2023
Odbor je z devet glasovi za in enim proti odločil, da je zakon ustrezen. DZ bo moral ponovno glasovati, za sprejem je potrebnih 46 glasov. Odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je na zahtevo državnega sveta za ponovno… »

DS izglasoval veta na noveli o delovnih razmerjih in o tujcih

RTV Slovenija 02.11.2023
Državni svet je na izredni seji s 15 glasovi za in desetimi proti izglasoval odložilni veto na novelo zakona o delovnih razmerjih. S 17 glasovi za in petimi proti je izglasoval tudi veto na novelo zakona o tujcih. Državni svetniki so o vetu odločali… »

Komisija DS za državno ureditev podprla predlog veta na novelo zakona o tujcih

SiolNET 02.11.2023
Komisija DS za državno ureditev je s petimi glasovi za in dvema proti podprla predlog odložilnega veta na novelo zakona o tujcih. O odložilnem vetu bo DS glasoval na današnji seji, na kateri bodo obravnavali tudi predlog veta na novelo zakona o… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem