DS

DS izglasoval odložilni veto na zakon o dolgotrajni oskrbi

Delo 20.07.2023
Za veto na zakon, ki ga je Državni zbor sprejel 17. julija, je glasovalo 17 svetnikov, proti jih je bilo 9. Državni svet je na današnji 5. izredni seji s 17 glasovi za in 9 glasovi proti sprejel odložilni veto na zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je… »

DS o predlogu za odložilni veto na zakon o dolgotrajni oskrbi

SiolNET 20.07.2023
DS bo na današnji izredni seji obravnaval predlog za odložilni veto na zakon o dolgotrajni oskrbi, že v petek pa bi sledilo ponovno potrjevanje zakona v parlamentu. Interesne skupine delodajalcev, lokalnih interesov ter kmetov, obrtnikov in samostojnih… »

Državni svetniki o zakonu o dolgotrajni oskrbi v četrtek

Dnevnik 19.07.2023
Interesne skupine delodajalcev, lokalnih interesov in kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev v državnem svetu (DS) na skupni korespondenčni seji, ki danes poteka drugi dan, odločajo o vložitvi skupne pobude za predlog odložilnega veta na zakon o… »

DS bo o morebitnem predlogu za veto na zakon o dolgotrajni oskrbi odločal v četrtek

RTV Slovenija 18.07.2023
Interesne skupine delodajalcev, lokalnih interesov in kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev v DS-ju na korespondenčni seji, ki poteka v torek in sredo, odločajo o vložitvi skupne pobude za predlog odložilnega veta na zakon o dolgotrajni oskrbi… »

Državni svetniki za Radovljico, kranjska občina še naprej za Kranj

Zurnal24 11.07.2023
Državni svet (DS) od vlade pričakuje, da čim prej izbere lokacijo za novo gorenjsko bolnišnico. Predlagajo jo na območju Radovljice. Po drugi strani pa na Mestni občini Kranj še vedno poudarjajo, da je po vseh kriterijih in opravljenih študijah za… »

DS podprl predlog novele zakona o duševnem zdravju

Dnevnik 05.07.2023
Državni svet (DS) je na današnji seji podprl predlog novele zakona o duševnem zdravju, predlaga pa, da vlada kot predlagateljica zakona v nadaljevanju zakonodajnega postopka prouči tudi pripombe in predloge več strokovnih institucij. Seznanil se je… »

Predsednik Državnega sveta: Dneva državnosti ne bi praznovali, če pred 32 leti ne bi bilo izjemnih posameznikov

Nova 24TV 24.06.2023
Predsednik Državnega Sveta Marko Lotrič (Foto: Zajem zaslona) V dvorani Državnega sveta Republike Slovenije se je odvila slavnostna seja ob dnevu državnosti. Sejo je vodil predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Marko Lotrič, ki je bil tudi… »

Logar pride, Janša in poslanci Levice pa ne. Med nastopajočimi tudi Magnifico. #video

SiolNET 23.06.2023
Osrednja državna proslava ob dnevu državnosti se bo začela v soboto ob 21. uri. Letos bo nekoliko drugačna kot pretekla leta, saj v središče postavlja odnos med naravo in državo, je pred današnjo generalko napovedal avtor njenega koncepta Matej… »

Osrednja državna proslava z okrnjeno politično udeležbo

SiolNET 21.06.2023
Na letošnji državni proslavi se, kot kaže, obeta okrnjena udeležba politike. Ne bo namreč prisotnih predstavnikov opozicijske NSi, izpustili jo bodo tudi poslanci koalicijske Levice. Udeležbo je napovedal celotni državni vrh. Osrednja državna… »

DS potrdil mandat novemu svetniku Steinerju

Dnevnik 21.06.2023
Državni svet je na današnji seji potrdil mandat novemu državnemu svetniku, predstavniku kulture in športa, Luki Steinerju. Ta je bil za svetnika izvoljen na ponovnih volitvah konec maja, potem ko je ustavno sodišče ugotovilo, da je bila kandidatura… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem