Kina

Miha Kralj se vrača v Kino Šiška s koncertnim spektaklom

Delo 06.04.2023
Pionir elektronske glasbe bo po skoraj štirih desetletjih predstavil novo ploščo Parallel Mirror. V nadaljevanju preberite: Miha Kralj (1949) je leta 1980 izdal Andromedo, prvo elektronsko ploščo na jugoslovanskih tleh. Širši javnosti je znan tudi… »

Vljudno nevabljeni

Mladina 04.04.2023
So eksperimentalna umetniška dela za širšo javnost nedostopna? V Kinu Šiška je na ogled skupinska razstava z naslovom Vljudno nevabljeni, ki tematizira nedostopnost eksperimentalnega filma širši javnosti. Kot napovedujejo organizatorji, bo… »

Zakaj je film namenjen le ozkemu krogu ljudi

RTV Slovenija 03.04.2023
V galeriji Kamera v Kinu Šiška danes odpirajo razstavo z naslovom Vljudno nevabljeni, na kateri z vidnimi ustvarjalci v mediju eksperimentalnega filma odpirajo temo nedostopnosti tega medija v širši javnosti. Postavitev eksperimentalnih avdiovizualnih… »

Šazam! Bes bogov

RTV Slovenija 03.04.2023
Superjunaški filmi so v krizi. Najbolj priljubljeni žanr zadnjega poldrugega desetletja že nekaj časa ni prikazal prav veliko novega. Studii in filmarji se ob vse bolj astronomskih proračunih zatekajo k preverjenim formulam, ki se zdijo vse bolj… »

Najboljše fantazijske serije, ki jih lahko gledate v pretočnih videotekah

SiolNET 02.04.2023
Fantazija je tisti žanr z zmaji in čarovniki in divjimi avanturami, ki je nekdaj veljal za otročjega, od filmov Gospodar prstanov in serije Igra prestolov pa si tudi odrasli upajo priznati, da so jim te zgodbe všeč. V kinu si lahko ogledate zabavno… »

V Domžale prihaja Jezdec

Domžalec 02.04.2023
V četrtek, 6. aprila 2023, vabljeni na ogled domžalske premierne projekcije drame Jezdeca, ki bo potekala ob 20. uri v Mestnem kinu Domžale. Po projekciji filma bo na vrsti pogovor z ekipo filma. Drama Jezdec, režiserja Dominika Menceja je postavljena… »

Provokativna grozljivka Papežev eksorcist predpremierno v kinu od 5. aprila!

SiolNET 01.04.2023
Od prihodnje srede, 5. aprila, bo v slovenskih kinematografih na sporedu grozljivka, ki je že razburkala cerkvene kroge, a tudi vzbudila zanimanje gledalcev in gledalk po vsem svetu. Foto: CON FILM D.O.O., LJUBLJANA V svoji prvi grozljivki igra… »

Tržaški kino Ariston v znamenju slovenskih kratkometražcev

RTV Slovenija 31.03.2023
V tržaškem kinu Ariston bo potekal večer, ki je posvečen večkrat nagrajenim slovenskim kratkim filmom. Program zajema šest tematsko in žanrsko raznolikih filmov, med njimi je tudi Babičino seksualno življenje Urške Djukić. Dogodek, ki ga ob 20… »

V Trstu danes večer nagrajenih slovenskih kratkih filmov

Primorske 31.03.2023
V Trstu bo nocoj večer, posvečen slovenski produkciji kratkega filma. V kinu Ariston si bo mogoče brezplačno ogledati najboljše slovenske kratke filme, opremljene z italijanskimi podnapisi. Pester program zajema šest tematsko različnih filmov, med… »

Kam v tem vikendu?

Spodnje Podravje 30.03.2023
Območno Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin 👉 PETEK, 31. MAREC Ob 17.00, Pozabljenčki, Mestni kino Ptuj Ob 18.00, Mož z imenom Otto, Mestni kino Ptuj (mala dvorana) Ob 18.00, Vino Ptuj 2023, minoritski samostan na Ptuju Ob 19.00, John… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem