Kovin

Z detektorji kovin in lopatami na lov na nacistični zaklad

Dnevnik 26.01.2023
Mirna nizozemska vasica je čez noč postala tarča lovcev na nacistični zaklad. Državni arhiv je namreč objavil na roko narisan zemljevid domnevne lokacije plena, ki naj bi bil vreden okoli osemnajst milijonov evrov. Z detektorji kovin in lopatami… »

Črni scenarij pomanjkanja se ni uresničil

Delo 22.01.2023
Cene energije, kovin in osnovne hrane so se po lanskem rekordnem skoku v zadnjega pol leta znižale. V nadaljevanju preberite: Kaj se zares dogaja s cenami energentov in osnovnih surovin? Najprej se vrnimo za dobrega pol leta nazaj, torej dobre štiri… »

Pobarvajte svoje življenje in poskrbite za barve, ki vas podpirajo

Slovenske novice 20.01.2023
Po feng šuju ima vsakdo od nas barvo, ki mu prinaša srečo. Ni treba, da je vidna, lahko je tako spodnje perilo ali denarnica. Poznamo barve, ki nas hranijo in privlačijo, a tudi tiste, ki nam črpajo energijo. Če ste rojeni v letu, ki se konča na 0… »

Se zlatu vrača stari blišč?

Finance.si 19.01.2023
Zlato je od novembra pridobilo skoraj petino vrednosti. Se mu vrača stari sloves hranilca vrednosti v letih povišane inflacije? Ali so razlogi za rast drugje? Tretji letošnji teden nam je na trgu žlahtnih kovin postregel z novim devetmesečnim… »

PRED GALGAROVO HIŠO V REPNIČU DESETERICA FORENZIKOV: Iskali so zlasti tulec pištole

Regional 17.01.2023
V Repniču je današnji dopoldan po ponedeljkovem oboroženem ropu minil v iskanju novih sledi in zlasti tulca pištole, s katero je neznanec malo po 18.30 ustrelil v 66-letnega domačina, podjetnika, opremljevalca luksuznih plovil in predstavnika Bratov… »

Je to vas, v kateri so nacisti ob koncu vojne skrili naropano zlato?

SiolNET 13.01.2023
V nizozemski vasi Ommeren naj bi nemški vojaki nekaj tednov pred koncem vojne zakopali zaboje z zlatom, srebrom, diamanti, rubini in drugimi dragocenostmi. Takšna je ena od razlag do zdaj zaupnih dokumentov, ki jih je javnosti nedavno predstavil… »

Odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi

24ur 12.01.2023
Na severu Švedske so odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočilo švedsko rudarsko podjetje v državni lasti LKAB. Redke kovine so med drugim bistvene za proizvodnjo baterij za… »

Odkritje redkih kovin, ki bo lahko ključno za neodvisnost od Rusije in Kitajske

Svet24 12.01.2023
Na severu Švedske so odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi. Nahajališče, ki so ga odkrili poleg rudnika železove rude, po navedbah rudarskega podjetja v državni lasti LKAB vsebuje več kot milijon ton redkih kovin. "Postalo bi lahko… »

Na Švedskem odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi

Primorske 12.01.2023
Na severu Švedske so odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi, je danes sporočilo švedsko rudarsko podjetje v državni lasti LKAB. Redke kovine so med drugim bistvene za proizvodnjo baterij za električne avtomobile. KIRUNA >… »

Revolucionarna najdba: V Evropi odkrili največje nahajališče redkih kovin

SiolNET 12.01.2023
Na severu Švedske so odkrili največje nahajališče redkih kovin v Evropi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočilo švedsko rudarsko podjetje v državni lasti LKAB. Redke kovine so med drugim bistvene za proizvodnjo baterij za… »

Novice dneva »

Izdana mednarodna tiralica za Benjaminom Netanjahujem

Zurnal24 pred eno uroše 5 povezanih

Slovencem pokradli neverjetnih 27 milijonov evrov

Zurnal24 pred tremi uramiše 1 povezana

Po dolgem času velika pocenitev goriva

Zurnal24 pred tremi uramiše 5 povezanih
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem