Kovin

Nevarni odpadki "niso prišli z Marsa", čim prej jim je treba najti primerno mesto

Necenzurirano 03.10.2023
Po novi analizi mulja na Koroškem ostaja le še vprašanje kam in kako ga bodo odlagali. Generalna direktorica Direktorata za okolje Tanja Bolte je danes javnosti predstavila nove analize mulja, ki so ga avgustovske poplave nakopičile po raznih… »

Polja ob Dravi na poplavljenih območjih polna težkih kovin

Necenzurirano 23.09.2023
Agencija RS za okolje (Arso) je pred dnevi razgrnila rezultate analiz poplavljenih območij. Pričakovano sta največ strupov – težkih kovin – raznosili Meža in Drava. Vrednosti cinka so ponekod v sedimentih, torej tistem, kar sta reki odlagali, to… »

Usedline, ki jih je v Ljubljani naplavila Sava, niso onesnažene

Dnevnik 19.09.2023
Analiza usedlin, ki jih je v Ljubljani ob poplavah naplavila Sava, je pokazala, da te niso onesnažene. Vrednosti kovin in mineralnih olj v sedimentih ne presegajo mejnih vrednosti, torej usedline za občane Ljubljane niso bile nevarne, je na novinarski… »

Usedline, ki jih je v Ljubljani naplavila Sava, za ljudi niso nevarne

RTV Slovenija 19.09.2023
Analiza usedlin, ki jih je v Ljubljani ob poplavah naplavila Sava, je pokazala, da te niso onesnažene, je pojasnila vodja mestne službe za lokalno samoupravo Jera Grobelnik. Na MOL-u so ob tem predstavili tudi potek sanacije bivalnih prostorov. Vodja… »

Mulj v mejah normale

Gorenjski glas 19.09.2023
Po avgustovskih poplavah je Agencija za okolje (Arso) izvedla vzorčenja na porečju desetih rek, na Gorenjskem tudi Sore, Pšate in Kamniške Bistrice. Ljubljana – Na vsakem mestu sta bila odvzeta vzorca sedimenta oz. mulja in vzorec prvotnih tal, v… »

Znanstveniki pravijo, da so trupla Nezemljanov, ki naj bi jih našli v Peruju, lažna

Nova 24TV 15.09.2023
Foto: posnetek zaslona X Marsikoga je presenetila nedavna novica o tem, da naj bi bili v perujskem rudniku najdeni dve trupli Nezemljanov, stari tisoč let. S svojimi drobnimi telesi, rokami s tremi prsti in nenavadnimi podolgovatimi lobanjami sta… »

Po poplavah največ svinca, kadmija in cinka v porečju Meže, onesnažena usedlina tudi v porečju Drave

RTV Slovenija 14.09.2023
Analiza vzorcev tal in mulja po poplavah je pokazala, da je večina usedlin neonesnaženih, z izjemo tistih v porečjih Meže in Drave, kjer so povišane vrednosti svinca, kadmija in cinka. V pripravi so ukrepi za sanacijo Mežiške doline. Po obsežnih… »

V Mežici bo treba ukrepe zaščite začeti znova

Delo 14.09.2023
Najbolj problematično je porečje Meže, tako glede sedimentov kot prvotnih tal, druga je Drava. Mokro čiščenje in preprečevanje prašenja sta prvi ukrep, ki ga za porečje Meže priporočajo tako na Nacionalnem inštitutu na javno zdravje kot na… »

Norveška "zlata najdba stoletja": ljubiteljski iskalec naletel na zlat nakit iz 6. stoletja

RTV Slovenija 08.09.2023
51-letnemu Norvežanu so zdravniki svetovali več gibanja, zato si je v spodbudo omislil detektor kovin, s katerim se je odpravljal na sprehode. Kmalu po tem je na kmetijskem zemljišču v bližini mesta Stavanger našel redek zlat nakit iz 6. stoletja… »

Sajenje določenih rastlin ne bi zmanjšalo količine težkih kovin

Delo 07.09.2023
Organska onesnažila se bodo po nekem času razgradila, za težke kovine bodo potrebne druge rešitve. V nadaljevanju preberite: Samo z rastlinami bi za uspešno čiščenje zemljine, onesnažene s težkimi kovinami, potrebovali več stoletij, da bi jih… »

Novice dneva »

Glavni tožilec ICC zahteva aretacijo Netanjahuja

Necenzurirano pred 38 minutamiše 5 povezanih

Novo o nesreči helikopterja: Upanja ni več!

Zurnal24 pred 6 uramiše 5 povezanih

Slovencem pokradli neverjetnih 27 milijonov evrov

Zurnal24 pred tremi uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem