Kovin

Ne samo poplav, paziti se moramo političnih skvarjencev #kolumna

Necenzurirano 03.09.2023
Vedeti bi morali, da poplave v Mežiški dolini prinesejo še vse kaj hujšega kot zgolj vodo in uničenje, ki ostane za povodnjo. Lahek, hiter zaslužek prinesel tudi poplavne katastrofe Ne vrača se le voda. "Nič ni mehkejše ali upogljivejše od vode… »

Arso začel preverjanje onesnaženosti voda in tal na poplavljenih območjih

RTV Slovenija 19.08.2023
Voda ki je poplavljala v začetku avgusta, je lahko bila onesnažena oziroma pomešana s kanalizacijsko vodo, odpadki, trupli živali, nevarnimi snovmi, večjimi predmeti in blatom. Arso bo zato izvedel monitoring tal in voda na 21 merilnih mestih… »

Po poplavah: na 21 lokacijah že poteka vzorčenje tal

SiolNET 19.08.2023
Agencija za okolje je za monitoring tal in voda po poplavah, ki so državo prizadele v začetku avgusta, določila 21 merilnih mest v porečjih rek Sore, Pšate, Kamniške Bistrice, Gradaščice, Save, Savinje, Drave, Mure in Meže. V odvzetih vzorcih… »

Na vrtu: Tudi najbolj priljubljeni zelenjavi se je treba odpovedati in jo uničiti

Zurnal24 15.08.2023
Povodenj je uničila marsikateri zelenjavni vrt. Večino zelenjadnic je treba zavreči, svetujejo na Kmetijskem inštitutu Slovenije (KIS). Pred ponovno setvijo in sajenjem je v nekaterih primerih dobro narediti analizo tal, s katero potrdimo, ali… »

Renault ima velike načrte z obnovo avtomobilov

RTV Slovenija 12.08.2023
Renaultov Re-factory v stari tovarni avtomobilov v Flinsu je posvečen krožnemu gospodarstvu. Z odprtostjo do zunanjih partnerjev je Renault zbral strokovno znanje o recikliranju. Šef Renaulta Luca de Meo želi že v nekaj letih zaslužiti veliko… »

Slovenci v Glasgowu upravičeno merijo zelo, zelo visoko

Delo 02.08.2023
Pred vrati je prvo vsekolesarsko prvenstvo na Škotskem. Slovenci že prvi konec tedna z mladinci na cesti in v gorskokolesarskem spustu lovijo odličja. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) letos v Glasgowu preizkuša novost, vsa svetovna prvenstva pod… »

Zeleni bojevniki: nevarna gnojila

RTV Slovenija 24.07.2023
V zadnjih 50 letih se je naša uporaba fosfatnih gnojil, ki so bistvenega pomena za sodobno kmetijstvo, povečala za štirikrat. Uporabljajo se zlasti za gojenje krompirja. Tokrat ekipa Green Warriors razkriva posledice naše odvisnosti od poceni gnojil… »

Bo Italija znova odpirala rudnike?

RTV Slovenija 20.07.2023
Italija je dolgo veljala za državo brez posebnega bogastva na področju naravnih surovin, toda zaradi novih geopolitičnih razmer se utegne to spremeniti. Vlada Giorgie Meloni že mesece spodbuja večje energetsko izkoriščanje morskega dna, njen… »

S Krasa odstranili deset ton granat in ročnih bomb

Delo 30.06.2023
Enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi je od požara opravila 35 akcij. Odkrili so 3500 nevarnih vojnih ostankov. V nadaljevanju preberite: Od 15. julija lani do konca letošnjega maja so pripadniki enote v 35 akcijah na kraškem… »

FOTO: Pogorišče prečesali z detektorji kovin in odstranili za dobrih deset ton granat

Necenzurirano 29.06.2023
Od konca požara do letošnjega maja so v 35 akcijah z detektorji pregledali 19, z očmi pa še 70 hektarjev pogorišča največjega požara na Krasu in odkrili 3125 nevarnih ostankov vojne v skupni teži dobrih deset ton. Že med divjanjem lanskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem