Kovin

Kovinam dajemo nov in privlačen videz

SiolNET 28.02.2023
S kovinami se srečujemo vsak dan. Uporabljamo jih za izdelavo orodja, gospodinjskih aparatov, nakita in drugih prefinjenih dekorativnih elementov, pa tudi za izdelke v gradbeništvu, avtomobilski industriji ter še za mnogo več. Vsestranska uporaba… »

Vajeniški programi na Gorenjskem

Gorenjski glas 14.02.2023
Tudi v prihodnjem šolskem letu se bodo lahko dijaki na nekaterih šolah izobraževali v vajeniški obliki. Mreža vajeniških šol se nekoliko širi. Nabor programov, ki se lahko na nekaterih šolah izvajajo tako v šolski kot vajeniški obliki, se… »

Tatovom je denar najljubši

Slovenske novice 11.02.2023
Zlikovci vseh vrst kradejo vse po vrsti. V Divači je nebodigatreba vlomil v poslovni objekt ter ukradel več katalizatorjev in raznih avtomobilskih delov. Podjetje je oškodoval za 10.000 evrov. V Šiški so mrhovinarji vlomili večkrat: iz skladiščnih… »

Topla voda: brezplačna pijača, ki reši sedem zdravstvenih težav

Slovenske novice 04.02.2023
Dobesedno odkrivamo toplo vodo. Način prehranjevanja ter ustrezen vnos količine in vrste vode je edini pomemben in odločilen dejavnik zdravja, ki je pod našim nadzorom. Tudi poceni hrana je lahko dobra hrana Če boste vodo prekuhali in jo pili vsak… »

Umrl špansko-francoski modni oblikovalec Paco Rabanne

RTV Slovenija 03.02.2023
V 89. letu starosti je v Franciji umrl ekscentrični modni oblikovalec Paco Rabanne, ki je v 60. letih zaslovel z dizajni iz nenavadnih materialov. Poleg visoke mode je ustvarjal tudi nakit in parfume. V Španiji rojen oblikovalec s pravim imenom… »

Ne sme v nobeno pristanišče, zdaj naj bi 30.000-tonski paket strupa potopili (VIDEO)

Slovenske novice 03.02.2023
Brazilske oblasti so sporočile, da nameravajo potopiti šestdeset let staro poškodovano letalonosilko Sao Paulo. Brazilske oblasti so sporočile, da nameravajo potopiti šestdeset let staro poškodovano letalonosilko Sao Paulo. Ladjo že več mesecev… »

Brazilija bo potopila letalonosilko, označeno kot 30.000-tonski paket strupa

24ur 03.02.2023
Brazilske oblasti so v sredo sporočile, da nameravajo potopiti 60 let staro poškodovano letalonosilko Sao Paulo. Ladjo že več mesecev vlečejo po Atlantiku, saj ji zaradi tveganja za okolje ni dovoljeno vpluti v nobeno pristanišče. Odločitev o… »

Z detektorjem kovin odkrili obesek, povezan s Henrikom VIII. in dinastijo Tudor

RTV Slovenija 01.02.2023
Charlie Clarke, lastnik kavarne v Birminghamu, je v okrožju Warwickshire nepričakovano odkril zgodnji tudorski obesek in verižico, izdelan iz zlata in emajla, na katerem sta bili začetnici in simboli Henrika VIII. ter njegove prve žene Katarine… »

Ruski vojni ujetniki zaprti na tajni lokaciji

24ur 30.01.2023
Nekje na zahodu Ukrajine stoji zapor, ki so ga zgradili nemški nacisti in vanj zapirali ujetnike iz Sovjetske zveze. Zdaj je rezerviran za Ruse, ki na frontah padejo v roke ukrajinskim vojakom. Ukrajinske oblasti so v kazensko ustanovo na skrivni… »

Izdeluje nakit nepravilnih oblik

Dnevnik 30.01.2023
Tjaša Petrič Cvet je nekdanja novinarka komercialne televizije, ki je po končanem porodniškem dopustu namesto vrnitve pred kamero stopila na novo, samostojno pot. Z izdelovanjem nakita iz plemenitih kovin se je sicer srečala že pred petimi leti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem