Kovin

Vladi se začenjajo izstavljati računi: Talum na veliko odpušča

Nova 24TV 18.04.2023
Foto: STA Zahvaljujoč predsedniku vlade Robertu Golobu plačujemo dražjo elektriko, cene dobrin letijo v nebo, za povrh vsega pa Golobova vlada poziva k podnebnim ukrepom (kar je boj z mlini na veter), ne da bi pomislila na posledice. Kot po navadi… »

Gradnja prihodnosti: inovacija, ki poenostavlja delo obrtnikov in domačih mojstrov

SiolNET 17.04.2023
Beton, kovina in les so trije najpogostejši gradbeni materiali, ki jih pri delu uporabljajo tako profesionalni obrtniki kot domači mojstri. Beton je na vrhu tega seznama, in sicer zaradi njegove lastnosti, da z njim lahko ustvarimo najbolj fascinantne… »

Slavni "beninski kipi" nastali iz kovin iz nemških rudnikov, je pokazala nova študija

RTV Slovenija 14.04.2023
Znanstveniki so ugotovili, da so bili nekateri beninski kipi narejeni iz kovin, nakopanih na tisoče kilometrov stran od Afrike – v rudnikih Porenja. Pripadniki etnične skupine Edo, ki je živela v kraljestvu Benin (današnji Nigeriji), so svoje… »

ZAKLJUČUJE SE POSTAVITEV NOVE PODZEMNE ZBIRALNICE OB ŠALEŠKI CESTI

Savinjsko Šalaške 12.04.2023
Zbiralnica bo sestavljena iz 10 podzemnih zabojnikov s skupnim volumnom 44 m³, od tega bosta dva zabojnika namenjena mešanim komunalnim odpadkom, dva biološkim odpadkom, eden steklu, dva papirju in trije mešani embalaži (plastika in kovina). Nova… »

Negotovost je ceno zlata spet pognala nad 2000 dolarjev

Delo 07.04.2023
Trgi špekulirajo pred majskim zasedanjem ameriške centralne banke, investitorji pa znova posegajo po najvarnejši naložbi. Cene zlata ostajajo visoke, žlahtna kovina je ta teden spet presegla mejnik 2000 dolarjev za unčo. Zlato sicer velja za ne… »

Nizozemski zgodovinar je z detektorjem kovin odkril srednjeveški zaklad

RTV Slovenija 11.03.2023
Nizozemski zgodovinar je odkril srednjeveško dragocenost – 1000 let star artefakt, ki je sestavljen iz štirih zlatih obeskov, zlatih listov in 39 srebrnikov. Novico je objavil nizozemski nacionalni muzej starin (Rijksmuseum van Oudheden). 27-letni… »

Odkril srednjeveški zlati nakit, o zakladu pa molčal kar dve leti #foto

SiolNET 10.03.2023
V četrtek so v Narodnem muzeju starin na Nizozemskem razkrili tisoč let star srednjeveški zaklad, ki ga je leta 2021 odkril nizozemski zgodovinar, 27-letni Lorenzo Ruijter. Gre za nakit iz zlata, ki ga je odkril z detektorjem kovin. Unikatni zaklad… »

Kljub smrti trojice zadnji preživeli odklanja zaščito

Delo 09.03.2023
Ljubljančan, ki so ga člani Kavaškega klana že poskušali ugrabiti, ne sprejme roke policije. V nadaljevanju preberite: Prvo žrtev, ki so jo prav tako povezovali z domnevno krajo, so sicer ugrabili 15. novembra v Ankaranu. Danijela Božića so… »

Guverner Feda poskrbel za novo hladno prho

RTV Slovenija 08.03.2023
Fed ne bo popuščal v svoji vnemi, da inflacijo vrne v normalne okvire. Guverner Powell je jasen: zadnji gospodarski podatki zahtevajo nadaljnje ukrepe. V torek so precej padle vrednosti delnic, obveznic, nafte in plemenitih kovin. Govor Jeroma Powlla… »

Moški odkril dva tisoč let staro figuro s premičnim falusom #foto

SiolNET 03.03.2023
Angleža je na polju v Lincolnshiru v Angliji čakalo presenečenje, potem ko je z detektorjem kovin odkril bronasti keltski artefakt, za katerega ocenjujejo, da je star okoli dva tisoč let. Kot je povedal 69-letni Paul Shepheard, je z lopato zakopal v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem