Lasta

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

Necenzurirano pred 16 minutami
Pritisk semenskih multinacionalk na evropske odločevalce, naj prižgejo zeleno luč gensko spremenjenim rastlinam, je čedalje večji in uspešnejši. Zadnji poskus, ki so ga podprli evropski poslanci, a so nato različni evropski odbori pritisnili na… »

Država noče prevzeti rudarske pravice v Pomurju

Dnevnik pred 7 urami
Čeprav je Geoenergo, ki je zaključil v stečaju in izgubil rudarsko pravico za izkoriščanje nafte in zemeljskega plina v Pomurju, prek podjetja Nafta Lendava v polovični lasti države, ministrstvo za naravne vire noče začasno prevzeti rudarske… »

Korupcijska afera v Španiji: sodišče preiskuje premierovo ženo, Sanchez razmišlja o odstopu

Dnevnik pred 10 urami
Zaradi suma korupcije pri poslovanju in domnevnega trgovanja z vplivom je sodišče v Madridu uvedlo preiskavo proti soprogi premierja Pedra Sancheza. Sodišče je sporočilo, da se je preiskava proti Begoni Gomez začela 16. aprila na podlagi pritožbe… »

Za izgubljeno akustično kitaro Johna Lennona pričakujejo pravo bogastvo

RTV Slovenija pred 10 urami
Akustično kitaro, ki jo je John Lennon igral na albumu skupine The Beatles Help! in je dolga leta veljala za izgubljeno, so našli na nekem podstrešju v Veliki Britaniji. Maja bodo instrument ponudili na dražbi, zanj pričakujejo več kot 800.000… »

Dolgo izgubljeni Klimtov portret Gospodične Lieser prodali za 30 milijonov evrov

RTV Slovenija pred 10 urami
Sliko avstrijskega mojstra Gustava Klimta, ki je več kot sto let veljala za izgubljeno, so na dražbi prodali za 30 milijonov evrov. To je najvišja dosežena cena na kateri koli dražbi na avstrijskih tleh. Ne čisto dokončani portret je bil več… »

Predsednica Nataša Pirc Musar žrtvovala poslovni uspeh za državo

Necenzurirano pred 23 urami
Pregledali smo najnovejše poslovne rezultate podjetij v lasti nekaterih najbolj znanih Slovencev, z Robertom Golobom in Natašo Pirc Musar na čelu. Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je objavila bilance poslovanja… »

Preiskave pri nekdanjem šefu Darsa. Policisti tudi na kranjski občini.

Necenzurirano pred 1 dnevom
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes opravljajo hišne preiskave v povezavi s posli državne Družbe za avtoceste (Dars). Na Darsu so za 24ur.com potrdili, da so jih obiskali kriminalisti. Po naših informacijah so v jedru preiskave… »

Pogačar za las ubranil vodstvo, ki ga bo zdaj najbrž precej povečal

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Tadej Pogačar je z zmago v Liegeu tudi uradno ohranil vodilno mesto na lestvici UCI. Prednost pred zasledovalci bo v prihodnjih tednih in mesecih najbrž le še povečal. Slovenski državni prvak je na najvišjem mestu nepretrgoma od 28. septembra 2021… »

Igralska zasedba Čarovnice iz Blaira zahteva pošteno plačilo za kult, ki so ga pomagali zgraditi

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Igralci pionirske grozljivke Čarovnica iz Blaira si prizadevajo dobiti višje nadomestilo za svoj prispevek k filmu, ki je pred četrt stoletja z neznatnim proračunom zaslužil goro denarja. Hočejo imeti tudi besedo pri napovedanem ponovnem zagonu… »

“Nas” res nič ne izuči?

Dnevnik pred 2 dnevoma
Za besedo »mi« se politiki skrijejo. kadar so njihove odločitve pripeljale do poloma ali celo do katastrofe. Radi rečejo, da »nas« je presenetilo, potem ko »smo« se odločili. Brez zamere, pisec in bralci tega pisma v ta »mi« nismo vključeni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem