Rusija

Znano, kje bodo pokopali Navalnega

Zurnal24 28.02.2024
Pogrebna slovesnost za ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je umrl v ruskem zaporu, bo v petek v cerkvi v Moskvi, so danes sporočili njegovi podporniki. Aleksejeva mati Ljudmila Navalna je sicer pred tednom dni obtožila ruske oblasti… »

Julija Navalna / »Moj mož ne bo videl, kakšna bo lepa Rusija prihodnosti, vendar jo moramo videti mi«

Mladina 28.02.2024
Žena umrlega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega je pozvala k boju proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in dejala, da bo Rusija nekoč svobodna in demokratična. Žena umrlega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega… »

Julija Navalna: Nad Putina z metodami boja proti mafiji

Delo 28.02.2024
»Putina ne morete prizadeti s še eno resolucijo ali še enim sklopom sankcij. Ne morete ga premagati z mišljenjem, da je načelen človek z moralo in pravili.«. »Moj mož ne bo videl, kakšna bo lepa Rusija prihodnosti, mi pa jo moramo videti… »

»V Ukrajini imamo opravka z vojno, ki ima elemente prve in druge svetovne vojne«

Mladina 28.02.2024
Obramboslovec dr. Iztok Prezelj opozarja, da gre pri ukrajinsko-ruskem konfliktu tudi za informacijsko vojno in celo vojno, ki jo pomaga in jo bo pomagala voditi umetna inteligenca. "Neposreden stik med Natovimi vojaki in Rusijo bi pomenil veliko… »

Iztok Prezelj: Zahodni vojaki v Ukrajini bi za Putina pomenili agresijo

RTV Slovenija 28.02.2024
Neposreden stik med Natovimi vojaki in Rusijo bi pomenil veliko povečanje nevarnosti za začetek spopada, meni obramboslovec Iztok Prezelj, potem ko je Emmanuel Macron presenetil z napovedjo, da bi lahko zahodne zaveznice v Ukrajino napotile svoje… »

Neuradno se vohunoma s Parmove obeta izmenjava

Delo 28.02.2024
V senci prenove ruske vohunske mreže in krepitve dejavnosti na Balkanu se odloča o usodi dveh v Sloveniji prijetih agentov. V nadaljevanju preberite: Spomladi bi utegnil nastati premik v zvezi z usodo dveh ruskih agentov ilegalcev, ki so ju prijeli… »

#evrovizija #video Izraelska vojna in demonizem

Dnevnik 28.02.2024
Tekmovanje za evrovizijsko popevko že dolgo ni dvigalo toliko prahu kot letos, pa čeprav sta do prireditve še več kot dva meseca in še niso znani niti vsi nastopajoči. Še nedavno se je festivalu evrovizijske popevke očitalo zgolj, da je bolj kot… »

Baltsko morje bodo odslej obkrožale članice Nata

Delo 27.02.2024
Vključitev skandinavske države v severnoatlantsko zavezništvo je pomembna predvsem s strateškega vidika. Ta teden je padla še zadnja ovira za dokončanje ene od najbolj konsekventnih širitev Nata v njegovi zgodovini. Voditelji in strokovnjaki se… »

Vrenje med proruskimi separatisti

Delo 27.02.2024
V Pridnestrju bi se še vedno radi priključili Rusiji, toda med ukrajinsko vojno Moskve nočejo obremenjevati s svojimi željami. V nadaljevanju preberite: Jutri se bo odvil občni zbor predstavnikov ljudstva uporniške moldavske regije Pridnestrje, na… »

Francoski minister: "Vojaki bi lahko imeli nebojne naloge." Druge države proti možnosti napotitve.

RTV Slovenija 27.02.2024
Potem ko je francoski predsednik Emmanuel Macron razburkal javnost z izjavo o napotitvi vojakov v Ukrajino, je francoski zunanji minister dejal, da bi vojake poslali le na nebojne misije. Vse druge države so možnost napotitve vojakov zavrnile. V Parizu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem