Rusija

Bela hiša obtožuje Kremelj, da skuša z dezinformacijsko kampanjo vplivati na ameriške volitve

RTV Slovenija 04.09.2024
Bidnova administracija je Rusijo obtožila izvajanja dezinformacijske kampanje z namenom vplivanja na izid letošnjih novembrskih predsedniških volitev. V svoji najbolj neposredni obtožbi vmešavanja v volitve do zdaj je ameriška vlada državno… »

Borci za pravice živali trdijo, da je bil domnevni ruski vohun, beli kit Hvaldimir, ustreljen

Necenzurirano 04.09.2024
Skupini za pravice živali Noah in One Whale sta norveško policijo pozvali, naj sproži kazensko preiskavo primera. Organizaciji za pravice živali Noah in One Whale trdita, da je bil kit Hvaldimir, ki naj bi vohunil za Rusijo, in so ga v ponedeljek… »

Vulin zagotovil Putinu: Srbija ne bo nikdar v Natu in nikdar ne bo uvedla sankcij

RTV Slovenija 04.09.2024
Srbija ne bo nikoli članica Nata in ne bo nikoli uvedla sankcij proti Rusiji, je na srečanju ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu zagotovil podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vulin. "Srbija, ki jo vodi Aleksandar Vučić, je Srbija, ki ne bo nikoli… »

Novi ruski napadi na Ukrajino, življenje izgubila tudi 14-letnica

Zurnal24 04.09.2024
Rusija je ponoči izvedla nove napade na Ukrajino, med drugim na mesto Lvov na zahodu države, kjer so bili po navedbah lokalnih oblasti ubiti najmanj trije ljudje, 25 pa je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med tremi smrtnimi… »

Koga je Zahod ogrozil s to potezo?

Mladina 03.09.2024
IZJAVA DNEVA. "Zahodne zaveznice so si s to potezo sicer pripele kratkoročno humanitarno zmago, a dolgoročno so tako lastne državljane, živeče v Rusiji, kot tudi vse tiste ruske posameznike, ki so kritični do režima, naredili še bolj ranljive… »

Ukrajina ostra do Mongolije, ki ni aretirala Putina

RTV Slovenija 03.09.2024
Ukrajinsko zunanje ministrstvo je v ponedeljek kot hud udarec za mednarodni kazenski sistem oklicalo potezo Mongolije, ki ni aretirala ruskega predsednika Vladimirja Putina. Putin je namreč v ponedeljek prispel v Mongolijo, kjer potekajo pogovori o trasi… »

Von der Leyen: Rusija se je odločila požgati mostove z evropskimi sosedi

RTV Slovenija 02.09.2024
Vsebinski fokus dvodnevnega 19. Blejskega strateškega foruma je poziv k sodelovanju v skupno dobro. V ponedeljek se je dogodka udeležila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, spremljal pa ga je protest proti nasilju v Gazi. Zunanja… »

Golob vpričo predsednice komisije razkril, kar se je že dolgo šušljalo

Zurnal24 02.09.2024
Potrdil je, da je Navalni umrl tik pred dogovorom z Rusijo. Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil odprtja Blejskega strateškega foruma, kjer je potrdil, da so v času pogovorov o izmenjavi zapornikov z Rusijo govorili tudi o Alekseju… »

Poginil kit Hvaldimir, ki so ga označili za ruskega vohuna

RTV Slovenija 02.09.2024
Ob norveški obali so našli truplo Hvaldimirja, kita beluga, ki je postal znan leta 2019, ko se ga je oprijel vzdevek ruski vohun. Rusija zadeve ni nikoli komentirala. Kita so prvič opazili v norveških vodah pred petimi leti, in sicer blizu otoka… »

Putin / »Vdor ukrajinskih sil v Kursk ni ustavil napredovanja ruske vojske v Donbasu«

Mladina 02.09.2024
Po besedah ruskega predsednika Vladimirja Putina ruska vojska na vzhodu Ukrajine beleži napredek, kakršnega že dolgo niso videli. Vdor ukrajinskih sil v obmejno rusko regijo Kursk ni ustavil napredovanja ruske vojske v Donbasu na vzhodu Ukrajine, je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem