Rusija

Sodišče odločilo, kaj se bo zgodilo z Escobarjevimi povodnimi konji

Zurnal24 07.09.2024
Povodni konji, ki izvirajo iz Afrike, so po Escobarjevi smrti ušli iz njegovega zasebnega živalskega vrta in se namnožili. Sodišče v Kolumbiji je odredilo ulov povodnih konjev, ki jih je v državo v 80. letih prejšnjega stoletja pripeljal mamilarski… »

V Kijevu odjeknilo več eksplozij. Na vzhodu Ukrajine v ruskem obstreljevanju ubiti trije ljudje.

RTV Slovenija 07.09.2024
Ukrajinski parlament je sporočil, da so ob njegovem poslopju po nočnem ruskem napadu našli ostanke uničenega ruskega letalnika. Rusija je nad Ukrajino poslala 67 letalnikov. Medtem z vzhoda Ukrajine poročajo o treh žrtvah ruskega obstreljevanja. Iz… »

Obrambno ministrstvo ZDA: Pensilvanija, Arizona in Teksas imajo največ koristi od pomoči Ukrajini

RTV Slovenija 07.09.2024
Ameriško obrambno ministrstvo je objavilo podatke, ki kažejo, da imajo Pensilvanija, Arizona in Teksas med ameriškimi zveznimi državami največ koristi od ameriške vojaške pomoči Ukrajini v njenem boju z Rusijo. Dokumenti ministrstva, objavljeni v… »

Obsežen napad: Ostanki ruskega drona pristali na stopnišču ukrajinskega parlamenta

Necenzurirano 07.09.2024
Medtem ko se vojaki borijo na prvi bojni črti, se Rusija in Ukrajina še naprej obstreljujeta z brepilotnimi letalniki in raketami. Rusija je po navedbah ukrajinskih letalskih sil ponoči nad Ukrajino poslala 67 brezpilotnih letalnikov tipa šahed. Gre… »

ZDA bodo Ukrajini namenile še 250 milijonov dolarjev vojaške pomoči

RTV Slovenija 06.09.2024
Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je napovedal nov sveženj vojaške pomoči v vrednosti 250 milijonov dolarjev. Volodimir Zelenski je medtem zahodne zaveznike znova pozval, naj Kijevu dovolijo uporabo orožja dolgega dosega za napade na rusko… »

30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

RTV Slovenija 06.09.2024
Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat. So v tej… »

Putin o 'nalezljivem smehu' Kamale Harris

Zurnal24 05.09.2024
Bela hiša ruskega predsednika pozvala, naj se preneha vmešavati v ameriške volitve. Rusija bo na novembrskih predsedniških volitvah v ZDA podprla Kamalo Harris, je danes s posmehljivim izrazom na obrazu izjavil ruski predsednik Vladimir Putin. Kot je… »

Putin omenil Kitajsko, Indijo in Brazilijo kot mogoče posrednice v morebitnih mirovnih pogovorih

RTV Slovenija 05.09.2024
Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejal, da bi lahko Kitajska, Indija in Brazilija delovale kot posredniki v morebitnih mirovnih pogovorih z Ukrajino. Po Putinovih besedah bi bil lahko osnova za pogovore preliminarni dogovor med ruskimi in ukrajinskimi… »

Norčavi Putin podprl Kamalo Harris, ker ima »nalezljiv nasmeh«

Necenzurirano 05.09.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes podrezal v ameriško predvolilno osje gnezdo. Dejal je, da si želi Rusija na čelu ZDA videti Kamalo Harris. Kot razlog je navedel njen »nalezljiv nasmeh.«. Znano je, da je Rusija v preteklosti po medmrežju… »

To je Putin navedel kot glavni cilj Rusije

Mladina 05.09.2024
Zavzetje Donbasa. Ruski predsednik Vladimir Putin je danes kot glavni cilj agresije v Ukrajini navedel zavzetje regije Donbas na vzhodu države. Zatrdil je tudi, da ukrajinske sile po njihovem bliskovitem vdoru v rusko regijo Kursk postopoma potiskajo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem