Rusija

Evrovizija

Dnevnik 11.05.2024
Dva dneva razlike sta med uradnim začetkom političnega dogodka, ki spominja na zabavno oddajo, a se oklepa svoje političnosti, in finalom dogodka, ki je predvsem zabavna prireditev, a z vsemi svojimi atributi kaže na politični šov, čeprav se tega… »

Kibernetski napadi državnih akterjev in kriminalcev se stopnjujejo

Delo 10.05.2024
V članicah Nata se sprašujejo, kdaj in pod kakšnimi pogoji bi ruski kibernetski napad sprožil člen, ki napad na članico obravnava kot napad na zavezništvo. V nadaljevanju preberite: Medtem ko se ruski kibernetski napadi na zahodne države kar… »

Dosedanji predsednik ruske vlade Mišustin po Putinovem predlogu ostaja na položaju

RTV Slovenija 10.05.2024
Mihaila Mišustina je ruska duma na predlog predsednika Vladimirja Putina znova potrdila za predsednika vlade. Za Mišustina je glasovalo 375 poslancev, 57 se jih je vzdržalo, nihče od poslancev pa ni glasoval proti. Kot narekuje zakon, je vlada… »

#video Ruska vojska začela ofenzivo na Harkov; Zelenski: Pričakali smo jih pripravljeni

Dnevnik 10.05.2024
Rusija je ponoči začela kopensko ofenzivo v regiji Harkov na severovzhodu Ukrajine, so danes sporočili iz ukrajinskega obrambnega ministrstva. Ob približno 2. uri po srednjeevropskem času so ruske sile skušale prebiti ukrajinske obrambne linije… »

Izrael v finalu Evrosonga – od protestov na vrh stavnic?

Necenzurirano 10.05.2024
Zaradi nastopa Izraela na Evrosongu so na ulicah Malmöja potekali protesti, novinarji izvajalko sprašujejo, ali meni, da s seboj prinaša tveganje in nevarnost. Kljub temu se je pesem, nepričakovano, včeraj prebila v sobotni finale. Predstavnica… »

Putin želi na čelu obdržati učinkovitega tehnokrata, a kaj bo storil s prijateljem Šojgujem?

Necenzurirano 10.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je ta teden nastopil nov, že peti mandat na čelu Rusije. Pred sabo ima novih šest let vladanja, po torkovi prisegi pa so oči uprte predvsem v to, kako se utegne premešati njegova vlada. Ukrajinske oblasti najverjetneje… »

Čigav plin se pretaka po slovenskih plinovodih

Dnevnik 10.05.2024
Slovenija se je lani formalno odklopila od dobav zemeljskega plina ruskega Gazproma. A ta odklop je morda zgolj navidezen. K nam namreč več kot 80 odstotkov plina priteče iz sosednje alpske države, ki je skoraj povsem odvisna od dobav ruskega… »

#video Drugi polfinale 68. pesmi Evrovizije: kljub vsemu je Izrael v finalu

Dnevnik 09.05.2024
V švedskem Malmöju je nocoj potekal drugi polfinale 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. Že popoldne se je v središču mesta zbrala množica protestnikov v znak podpore Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice Eden Golan na tem glasbenem… »

Zelenski jih menja kot po tekočem traku, zadnji je zdržal pol leta

Necenzurirano 09.05.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ne najde pravega moža na čeli specianih enot (SSO), ki so zadolžene tudi za operacije na ozemlju, ki ga je v Ukrajini zasedla Rusija. Julija lani je vodenje specialnih enot zaupal generalu Viktorju Horenku, ki… »

V ukrajinskem napadu na Rusijo ubita dva človeka. Kijev napadel rafinerijo v Baškortostanu.

RTV Slovenija 09.05.2024
V ukrajinskih zračnih napadih na ruski regiji Belgorod in Kursk sta bila ubita dva človeka, 11 jih je bilo ranjenih, medtem ko je ukrajinska zračna obramba prestregla 17 brezpilotnih letal, ki jih je Rusija izstrelila nad Ukrajino. V ukrajinskem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem