Rusija

Putin na vojaški paradi v Moskvi opozoril Zahod, naj ne ogroža največje jedrske sile na svetu

RTV Slovenija 09.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je na Rdečem trgu v Moskvi na tradicionalni vojaški paradi ob obletnici konca 2. svetovne vojne obtožil Zahod, da tvega svetovni konflikt, in opozoril, da nihče ne bi smel ogrožati največje jedrske sile na svetu. Več… »

Putin / »Ruske jedrske sile so vedno v pripravljenosti«

Mladina 09.05.2024
Ruski predsednik je poudaril, da ne bo dovolil nobenih groženj Zahoda. Ruski predsednik Vladimir Putin je ob 79. obletnici zmage nad nacistično Nemčijo danes dejal, da so ruske jedrske sile vedno v pripravljenosti in da Rusija ne bo dovolila nobenih… »

Putin: Rusija ne bo trpela groženj Zahoda

Delo 09.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je ob 79. obletnici zmage nad nacistično Nemčijo danes dejal, da so ruske jedrske sile vedno v pripravljenosti in da Rusija ne bo dovolila nobenih groženj Zahoda. Nagovoril je zbrane na Rdečem trgu v Moskvi, kjer je… »

Smo za mir ali za vojno?

Dnevnik 09.05.2024
Prilagojen Prešernov verz – »Dve leti moči tla krvava reka, Slovan že mori Slovana, brata, kako strašna slepota je človeka!« – lepo ponazarja tragiko sedanje ukrajinske vojne. Vojna grozodejstva se z vsakim dnem vojne povečujejo, sovraštvo pa… »

Ukrajinski parlament podprl vključevanje zapornikov v vojsko. Rusija svari Nato.

RTV Slovenija 08.05.2024
Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn. Moskva je sporočila, da pozorno spremlja… »

»Moramo najti način, da Rusiji preprečimo zmago v vojni proti Ukrajini«

Mladina 08.05.2024
Ameriški in romunski predsednik potrdila podporo Ukrajini. Ameriški predsednik Joe Biden je v torek v Beli hiši sprejel romunskega kolega Klausa Iohannisa, s katerim sta ponovno izrazila trdno podporo obeh držav Ukrajini, je sporočila Bela hiša… »

Rusija prepovedala delovanje nevladne organizacije

Mladina 08.05.2024
Rusija je prepričana, da je ena od glavnih dejavnosti organizacije Freedom House "spodbujanje uveljavljanja dominantne vloge ZDA v svetu" Rusija je v torek ameriško nevladno organizacijo za spodbujanje demokracije Freedom House razglasila za… »

Varnostnika želela ubiti Zelenskega, filmska aretacija

Zurnal24 07.05.2024
Umor ukrajinskega predsednika naj bi bil darilo Vladimirju Putinu. Ukrajinska varnostna služba SBU je danes sporočila, da je pridržala dva ukrajinska varnostnika, ki naj bi v sodelovanju z Moskvo načrtovala umor ukrajinskega predsednika Volodimirja… »

Vladimir Vladimirovič Putin, petič

Delo 07.05.2024
Slovesni zaprisegi novega predsednika države se je izognila večina zahodnih diplomatskih predstavnikov. V nadaljevanju preberite: Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidenega, bo Rusom vsaj do leta 2030 vladal Vladimir Putin, ki je danes že petič… »

NAČRTOVALA NAJ BI UMOR ZELENSKEGA: Ukrajinska varnostna služba je pridržala dva ukrajinska uradnika

Regional 07.05.2024
Ukrajinska varnostna služba SBU je danes sporočila, da je pridržala dva ukrajinska uradnika, ki naj bi v sodelovanju z Moskvo načrtovala umor ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Dodala je, da si je Rusija prizadevala identificirati… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem