Rusija

PUTIN PRISEGEL ZA PETI PREDSEDNIŠKI MANDAT: "Služiti Rusiji je velika čast, odgovornost in sveta dolžnost"

Regional 07.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prisegel za peti mandat predsednika Rusije, s katerim bo na oblasti ostal vsaj do leta 2030, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na slovesnost v Kremlju so bili povabljeni diplomatski predstavniki vseh tujih… »

Putin ob prisegi za nov šestletni mandat: Dialog z Zahodom je mogoč, a pod enakopravnimi pogoji

RTV Slovenija 07.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v Kremlju prisegel za nov šestletni mandat. V govoru je dejal, da je Rusija odprta za sodelovanje z drugimi državami. ZDA in večina držav članic Evropske unije so slovesnost bojkotirale. 71-letni Putin si je nov… »

Putin prisegel petič, na oblasti bo vsaj še do leta 2030

Delo 07.05.2024
Večina članic EU, vključno s Slovenijo, se inavguracije ni udeležila. Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prisegel za peti mandat predsednika Rusije, s katerim bo na oblasti ostal vsaj do leta 2030, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na… »

Putin prisegel za peti mandat

Mladina 07.05.2024
Na slovesnost v Kremlju so bili povabljeni diplomatski predstavniki vseh tujih držav, večina članic EU, vključno s Slovenijo, pa se inavguracije ni udeležila. Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prisegel za peti mandat predsednika Rusije, s… »

Putin prisegel za peti mandat, to je obljubil Rusom

Zurnal24 07.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je prisegel za peti mandat predsednika Rusije, s katerim bo na oblasti ostal vsaj do leta 2030. Na slovesnost v Kremlju so bili povabljeni diplomatski predstavniki vseh tujih držav, večina članic EU, vključno s… »

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja naj bi odpotoval zaradi ženske

Necenzurirano 07.05.2024
Ruski organi pregona so pred dnevi na skrajnem vzhodu Rusije aretirali ameriškega vojaka, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja tatvine. V ameriški vojski so v ponedeljek potrdili, da je v primežu ruskih organov pregona pristal njihov vojak, ki je v… »

Tuji mediji: Nato izgublja potrpljenje z Rusijo, na tajnem srečanju omenjena možnost neposrednega posredovanja

Dnevnik 06.05.2024
Članice Nata so se »zaupno« in »brez uradnih sporočil za javnost« dogovorile, po katerih scenarijih bi lahko prišlo do neposrednega posredovanja v konfliktu v Ukrajini, besede svojih virov povzema italijanski časopis La Repubblica. Trenutno ni… »

Bog z našitkom Ukrajina na hrbtu

Delo 06.05.2024
Zaradi zahodnih groženj bo Rusija pripravila vojaške vaje nestrateških jedrskih sil. V nadaljevanju preberite: Grožnja pred nečim tako strašnim, kakor je globalni vojaški spopad, ki se je še pred nekaj leti zdela povsem nezamisljiva, postaja del… »

Rusija je Veliki Britaniji zagrozila z napadi

Zurnal24 06.05.2024
Če bodo napadali ruske cilje, bi tudi Rusija lahko napadla britanske cilje "na ozemlju Ukrajine in drugod". Rusija bi lahko izvedla napade na cilje Združenega kraljestva v Ukrajini in drugod, je danes sporočilo rusko zunanje ministrstvo, potem ko je… »

Rusija se v bližini Ukrajine pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Dnevnik 06.05.2024
Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je danes sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Cilj vaj je povečanje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem