Severna Koreja

Sporne ideje Golobovega kroga o vplivu na medije

Delo 15.01.2024
Bo po novem nujna pridobitev soglasja vlade za večje oglaševalske akcije? Kakšen vpliv ima to na neodvisnost medijev in kaj še je spornega? V nadaljevanju preberite: »Gotovo imate napačno informacijo, nismo v Severni Koreji.« S temi besedami nas je… »

Severna Koreja izstrelila balistično raketo

Delo 14.01.2024
Severna Koreja je davi proti Japonskemu morju izstrelila balistično raketo, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočila južnokorejska vojska. Izstrelitev prihaja nekaj dni po tem, ko je Pjongjang izvedel vaje s pravim strelivom blizu… »

V Rusiji aretirali moškega, osumljenega vohunjenja za Poljsko

SiolNET 12.01.2024
Ruska obveščevalna služba FSB je zaradi suma vohunjenja za Poljsko pridržala ruskega državljana. Moški naj bi nameraval poljskim varnostnim službam posredovati občutljive informacije podjetja, v katerem je bil zaposlen, v zameno za pomoč pri… »

Se Severna Koreja vendarle odpira? Februarja gredo tja na izlet prvi ruski turisti.

RTV Slovenija 12.01.2024
Skupina ruskih turistov bo po napovedih prihodnji mesec odpotovala v Severno Korejo, kar bo prvi obisk turistov v tej najbolj izolirani državi na svetu, ki je mejo nepropustno zaprla ob izbruhu covida-19 pred štirimi leti. Izlet oglašuje turistična… »

Med podpisnicami izjave z obsodbo prodaje severnokorejskih raket Rusiji tudi Slovenija

Mladina 10.01.2024
Skupina držav na čelu z ZDA, Ukrajino, Združenim kraljestvom in več članicami EU je objavila izjavo, v kateri obsojajo izvoz balističnih raket iz Severne Koreje v Rusijo in rusko uporabo teh raket proti Ukrajini. Skupina držav na čelu z ZDA… »

Slovenija med podpisnicami izjave z obsodbo prodaje severnokorejskih raket Rusiji

RTV Slovenija 10.01.2024
Skupina držav na čelu z ZDA, Ukrajino, Združenim kraljestvom in več članicami EU-ja je objavila izjavo, v kateri obsojajo izvoz balističnih raket iz Severne Koreje v Rusijo in rusko uporabo teh raket proti Ukrajini. V skupini 50 držav je tudi… »

Izvoz balističnih raket iz Severne Koreje v Rusijo obsoja tudi Slovenija

SiolNET 10.01.2024
Skupina držav na čelu z ZDA, Ukrajino, Združenim kraljestvom in več članicami EU je v torek objavila izjavo, v kateri obsojajo izvoz balističnih raket iz Severne Koreje v Rusijo in rusko uporabo teh raket proti Ukrajini 30. decembra in 2. januarja… »

Kim Džong Un naj bi dopolnil 40 let

RTV Slovenija 08.01.2024
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un naj bi praznoval 40. rojstni dan, a je ta minil brez posebnih omemb v državi. Čeprav ameriška vlada navaja, da se je rodil leta 1984, njegov režim namreč točnega datuma nikoli ni potrdil. Rojstni dan… »

Severna Koreja znova izvedla topniške vaje ob meji z Južno Korejo

SiolNET 07.01.2024
Severna Koreja je danes v morje severno od varovalnega pasu z Južno Korejo izstrelila okoli 90 topniških izstrelkov, so sporočili iz Seula in potezo označili za novo provokacijo severne sosede. Po navedbah Pjongjanga pa vaje niso predstavljale… »

Nove provokacije Severne Koreje. Njihovo pojasnilo je neverjetno

Zurnal24 07.01.2024
Severna Koreja je danes v morje severno od varovalnega pasu z Južno Korejo izstrelila okoli 90 topniških izstrelkov, so sporočili iz Seula in potezo označili za novo provokacijo severne sosede. Severna Koreja je v petek proti južnokorejskemu otoku… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem