Ukrajina

So se Rusi aktivno vključili v predvolilno tekmo?, 2.

Dnevnik pred 10 dnevi
Aurelio Juri v prispevku z zgornjim naslovom (Dnevnik, 8. 4. 2024) tako kot že večkrat ugotavlja, da se ne slišijo tisti, ki zagovarjajo pogajanja in mirovniški pristop pri vojni v Ukrajini, kljub temu, da politika oboroževanja in sankcij ne prinaša… »

»Tisti, ki so posebej kritični do režima, postanejo njegove tarče«

Mladina pred 10 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Od zasedbe Krima do danes Ukrajina beleži eno najvišjih številk preganjanih pisateljev in pesnikov, kulturnikov in humanistov, ki so ali pristali v zaporu ali ruskem ujetništvu ali bili umorjeni. V Gazi pa je bilo doslej ubitih že… »

Pomoč Izraelu je pogojena s pomočjo Ukrajini

Delo pred 10 dnevi
Z blokado 95 milijard dolarjev težkega zakonodajnega predloga republikanci tvegajo, da se bodo izneverili še judovski državi. Učinkovitost odziva Združenih držav Amerike na napad, ki ga je Iran konec tedna izvedel na Izrael, se bo merila tudi v… »

V ruskem obstreljevanju Donecka in Harkova ubitih najmanj šest ljudi

RTV Slovenija pred 10 dnevi
V mestu Siversk na severu regije Doneck na vzhodu Ukrajine so bili v ruskem obstreljevanju ubiti najmanj štirje ljudje, je sporočil ukrajinski guverner regije Vadim Filaškin. Še dva človeka sta umrla v obstreljevanju regije Harkov. "V obstreljevanju… »

Olimpijske igre: zaradi groženj bi lahko otvoritev prestavili na stadion

Dnevnik pred 10 dnevi
Letošnja otvoritev olimpijskih iger v Parizu bo prva, ki ne bo potekala na stadionu, ampak na prostem ob reki Seni. Zaradi morebitnih varnostnih groženj bi se lahko zgodilo, da bi otvoritev preselili na osrednji stadion. Organizatorji 26. julija na… »

Macron: Za odprtje iger obstajata tudi načrta B in C

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Francoski predsednik Emmanuel Macron je v intervjuju za televizijski postaji BFMTV in RMC dejal, da bi lahko organizatorji ob morebitnih varnostnih grožnjah slovesno odprtje olimpijskih iger v Parizu z reke Sene preselili na osrednji stadion. "Obstajata… »

Srečanje PEN tudi o Gazi in Ukrajini: "Že vsa leta se postavljamo na stran žrtev."

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Začenja se 56. mednarodno srečanje pisateljev PEN, ki bo z dogodki na Bledu in v Ljubljani v ospredje postavljal razprave o vojni v Gazi in Ukrajini ter konfliktih v Afriki. Cilj srečanja pa je vzpostavitev dialoga med različno mislečimi. Literati se… »

"Strašljivo je priznati, vendar so ljudje že navajeni vojne"

Zurnal24 pred 11 dnevi
Nedolgo nazaj sta minili dve leti od začetka rusko-ukrajinske vojne. Med iskanjem novega doma je do sedaj v Sloveniji zatočišče poskušalo najti skoraj 10.600 Ukrajincev, od tega jih je 9.723 prejelo status začasne zaščite. Ena izmed pribežnic je… »

Stay-behind 2? Temna stran Nata

Delo pred 13 dnevi
Ko razmišljamo o našem članstvu v zavezništvu Nato, je prav, če poznamo tudi zgodovino temne strani te organizacije. V nadaljevanju lahko preberete: Dvajsetletnico vstopa Slovenije v Nato naš državni in politični vrh, z izjemo Levice, obeležuje s… »

Zelenski se zahvaljuje Nemčiji za nov sistem Patriot "v ključnem času" za Ukrajino

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je zahvalil nemškemu kanclerju Olafu Scholzu za novo pošiljko sistema Patriot za krepitev letalske obrambe pred rusko ofenzivo v "kritičnem času za Ukrajino". Kot je danes sporočilo nemško obrambno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem