Ukrajina

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl vrata Evropske komisije

Necenzurirano pred 12 dnevi
Pred evropskimi volitvami strokovnjak za Evropsko unijo dr. Marko Lovec pričakuje uspeh uveljavljenih strank in nadaljevanje vladavine Ursule von der Leyen. Kritičen je do ravnanja slovenske politike, ko gre za izbor evropskih komisarjev iz Slovenije… »

Za reševanje človečnosti bo kmalu prepozno

Delo pred 13 dnevi
Tomo Križnar sporoča: »V Sudanu se soočamo z največjo begunsko krizo na planetu, eno najbolj množičnih lakot v zgodovini človeštva in novim genocidom.«. V nadaljevanju preberite: V slovenskem javnem prostoru se krešejo mnenja zaradi ruske… »

Branilcem primanjkuje patriotov

Delo pred 13 dnevi
Ruske sile izkoriščajo oslabljeno protizračno obrambo in osvajajo nova ozemlja. V nadaljevanju preberite: Slabe novice vsak dan prihajajo s fronte, a v Kijevu ni zadnje čase nič kaj spodbudnih vesti slišati tudi iz tujine. V ZDA še zdaj niso… »

Novo britansko veleposlanico v Sloveniji bo spremljal tudi pes vodnik Otto

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Za novo britansko veleposlanico v Sloveniji je bila imenovana Victoria Harrison, ki bo na položaju nasledila Tiffany Sadler. Prva slepa britanska veleposlanica bo funkcijo prevzela avgusta. Victoria Harrison bo tudi prva veleposlanica, ki bo svojo… »

Slovenija dobila novo britansko veleposlanico. Kdo je njen spremljevalec Otto?

Dnevnik pred 13 dnevi
Za novo britansko veleposlanico v Sloveniji je bila imenovana Victoria Harrison, ki bo na položaju nasledila Tiffany Sadler, so danes sporočili z britanskega veleposlaništva v Ljubljani. Prva slepa britanska veleposlanica bo funkcijo prevzela avgusta… »

Putin: Napadi na ukrajinsko energetsko infrastrukturo so bili nujen odgovor

Dnevnik pred 14 dnevi
Ruski predsednik Vladimir Putin je ruske napade na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v četrtek označil za nujen odgovor na podobne ukrajinske napade v Rusiji. Po pogovorih z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v Moskvi je še dejal, da je… »

Nato brez Amerike

Delo pred 14 dnevi
Nenehna grožnja iz Rusije bo prepričala več Evropejcev kot kdajkoli prej, da bodo za obrambo porabili več. Severnoatlantsko zavezništvo, najuspešnejše vojaško zavezništvo v zgodovini, je močnejše kot kdajkoli prej. Z invazijo Rusije na Ukrajino… »

Težki časi za ukrajinsko vojsko

Dnevnik pred 14 dnevi
Ukrajinske oblasti so po včerajšnjem velikem ruskem raketnem napadu ponovile vse bolj obupane prošnje za vojaško pomoč, predvsem protizračno obrambo. V parlamentu pa so sprejeli zakon, ki naj bi pomagal vojski, da vpokliče več mož, očitno pa ne… »

Rusija napadla energetsko infrastrukturo po vsej Ukrajini. Putin: Gre za povračilne napade.

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznike pozval k dobavam protizračne obrambe po novem nizu ruskih napadov na kritično energetsko infrastrukturo v Ukrajini. Blizu Kijeva je bila uničena elektrarna. Napaden je bil tudi ruski Kursk… »

Vojni zločinec Strelkov si želi na bojišče, mu bo Putin dovolil?

Necenzurirano pred 14 dnevi
Miroslava Reginskaja, soproga zaprtega ruskega nacionalista, poveljnika in vojnega zločinca Igorja Girkina je v sredo naznanila, da si njen soprog želi v vojno in da obstaja en vod, ki bi ga sprejel. 54-letni Igor Girkin, znan tudi kot Igor Strelkov, je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem